SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Kur'dan Model Kurs

A- A+ PAYLAŞ

İş Kur'un “Model Makineci eğitim” kursu açılışı Özsan Sanayi Sitesi girişinde yer alan bir tekstil atölyesinde başlatıldı.

Konuya ilişkin olarak İş Kur'un basın bülteni şöyle:

"Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri(UMEM) Beceri 10 kapsamında 50 kişilik Model Makineci mesleğinde kurs açılışı gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı-Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük İstihdam amaçlı eğitim projesi UMEM-Beceri 10 Projesi kapsamında “Model Makineci eğitim” kursu açılışı Özsan Sanayi Sitesi girişinde yer alan Işıl Tekstil atölyelerinde başlatıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan İMKB Kız Meslek Lisesi müdürü Aliye Bilek Model Makineci eğitimi sonrası piyasasının ihtiyacı olan tekstil makinelerini kullanmayı bilen 50 kişinin eğitiminin gerçekleştirileceğini belirtti.
Ticaret ve Sanayi Odası Şube Müdürü ve UMEM Kurs Yönetimi Başkanı Abdullah Duran ise yaptığı konuşmada 6111 sayılı kanun ile İŞKUR’un meslek eğitimlerine katılan kursiyerleri işe alan işletmelere 48 aya kadar SSK işveren prim paylarının İŞKUR tarafından ödeneceğini ifade ederek bu haktan Malatya’da ki tüm işletmelşerin yararlanmasını beklediklerini ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Durmuş Doğan ise yaptığı konuşmada “İŞKUR tarafından yürütülmekte olan meslek edindirme faaliyetlerinin ve özellikle de teknik alanlardaki mesleki eğitimin etkinlik ve verimliliğinin artırılması ve işgücü piyasasının ihtiyaçları ile uyumlu hale getirilmesine yönelik bir sistemin ortaya konulması amacıyla geliştirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri UMEM-Beceri 10 projesini ülkemiz ve ilimiz için büyük bir kazanç olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Doğan “4 Nisan tarihinden itibaren işverenlerimize Proje teklif dosyası hazırlama eğitimleri vermeye başladık. Böylece UMEM kapsamı dışında açacağımız diğer mesleki eğitim projelerinin hazırlık aşamasında yaşanılan güçlükleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.8 Nisan tarihine kadar devam edecek eğitimler sonrasında proje talepleri alımı için tekrar ilana çıkacağız.Buradan İşverenlerimizi proje teklifleri sunarak İŞKUR imkanlarından yararlanmaya, işsizlerimizi meslek edindirme kurslarımızdan yararlanarak iş sahibi olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek mesleki eğitim projesi başlatıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız