SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Kur'dan Proje Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

İşkur Malatya İl Müdürlüğü tarafından çeşitli projelerin hazırlanması konusunda ilgililere yönelik dosya hazırlama eğitimleri başlatıldı.

Kurumun konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Kursları, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri(UMEM) Kursları, Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Yönelik Meslek Edindirme Kursları ,Meslek Geliştirme Kursları Özürlülere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Faaliyetleri Ve Hükümlü/ Eski Hükümlülere yönelik Mesleki Eğitim projelerinin hazırlanması aşamasında yaşanılan güçlükleri ortadan kaldırmak amacıyla proje hazırlayan işletmelere, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine yönelik teklif dosyası hazırlama eğitimleri başladı. Eğitimler 8 Nisan 2011 tarihine kadar devam edecek.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen “Teklif Dosyası Hazırlama Eğitiminde” ilk olarak İŞKUR İl Müdürü Durmuş Doğan bir konuşma yaptı. Doğan yaptığı konuşmada “Dünyada ve Türkiye’deki Ekonomik, Sosyal, Kültürel ve Teknolojik gelişmelere paralel olarak son yıllarda ülkemiz çalışma yaşamında da bir değişim ve dönüşüm süreci yaşanmaktadır. İŞKUR bir taraftan söz konusu bu sürece katkı sağlarken, diğer taraftan da kurumsal olarak yeniden yapılanmakta, misyon ve vizyonundaki değişikliklerle çağdaş bir istihdam kurumu olma yolunda önemli adımlar atmaktadır. Bu anlayış çerçevesinde; İŞKUR tarafından gerçekleştirilen hizmetlerin kamuoyu ile paylaşılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

Doğan “İstihdam Kurumu olan İŞKUR olarak, işveren ile işçi arasındaki köprü görevini en iyi şekilde yerine getirebilmek ve kurum faaliyetlerini kamuoyu ile paylaşmak için bugün başlayıp 4 gün sürecek olan bilgilendirme toplantılarını hazırladık.İŞKUR olarak amacımız, İlimizde faaliyet gösteren işletmelerin kalifiye işçi ihtiyacının karşılanması, İş arayan işsizlerimizden mesleği olamayan veya mesleği olup da işgücü piyasasında geçerliliği olmayan işsizlerimize, meslek edindirmek bu sayede istihdama katkı sunmak, İşverenlerimizin aradığı kalifiye elemanları yetiştirmek amacıyla düzenlenen Kurs/Programlardan nasıl yararlanılacağı, Proje tekliflerinin nasıl hazırlanacağını ve İŞKUR’a nasıl Müracaat edileceğini, Projelerin İŞKUR komisyonunca nasıl değerlendirildiğini, Proje ve Kursların amacının ne olduğunu, İşverenlerimizin Proje dosyası hazırlarken nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatacağız.Umarız bu sayede hazırladığınız Kurs/Projeler ile İlimizin İstihdamına katkıda bulunursunuz.” Şeklinde konuştu.

İŞKUR İl Müdür Durmuş Doğan’ın konuşmasının ardından çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından, belediyelerden, sivil toplum örgütlerinden gelen katılımcılara sırasıyla İŞKUR Personellerinden Feyzullah Kaya, Mutlu Dibekoğlu, Feyim Bingöl , Mustafa Yokmaç ve Ali Sürmeli tarafından bilgiler verildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız