SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Makinesi Operatör Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:54:04
İş Makinesi Operatör Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Darende Kaymakamlığı'nın hazırladığı ''Yeni Bir Meslek, Yeni Bir Hayat'' adlı Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamındaki kurslara katılanlara iş makinesi operatörlüğü eğitimi veriliyor. 

Kalkınma Bakanlığı'nın hazırladığı SODES projesi çerçevesinde destek alan Darende Kaymakamlığı, ''Yeni Bir Meslek, Yeni Bir Hayat'' adlı proje kapsamında ''Kazıcı, Yükleyici, İş Makinesi Operatörlüğü Kursu'' açtı. 

Kursa katılanlara 3 hafta boyunca alacakları eğitimin ardından sertifikaları verilecek. Proje ile hem işsizlere iş imkanı sağlanması hem de son zamanlarda artan kentsel dönüşüm ve bölünmüş yol çalışmaları nedeniyle rağbet gören iş makinesi operatörü yetiştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor. 

Bu çerçevede yapılan 20 başvurudan, ilk etapta 10'una eğitim verilmeye başlandı. Malatya İl Özel İdaresi'nde görevli makine mühendisi Enver Uçar, kursiyerlere ilk dersi verdi. 

Uçar, iş makinesi operatörlüğünün son günlerde aranan meslek olduğunu söyledi. Operatörlerin gelirinin de iyi olduğunu kaydeden Uçar, ''Kentsel dönüşüm, bölünmüş yol, tünel gibi çalışmaların yoğunluğu nedeniyle piyasada yetişmiş eleman sıkıntısı çekiliyor. İş makinesi operatörü arayanlar bu işten emekli olanları dahi takip ederek iş teklifinde bulunuyor. Dolayısıyla bu meslek işini severek, düzgün yapana altın bilezik gibi'' diye konuştu. 

İş makinesi operatörlüğünün dikkat gerektiren bir iş olduğunu belirten Enver Uçar, operatörün çalıştığı iş makinesini iyi tanıması gerektiğini, aracın sahip olduğu fonksiyonları doğru şekilde kullanmanın çalışmaları daha verimli hale getireceğini aktardı. 

Kazı yapılacak alanlarda bulunan alt yapı sistemlerine zarar verilmemesi gerektiğinin altını çizen Uçar, ''İşini severek, gerektiği gibi yapan operatör çalışma performansı ve kabiliyeti ile kısa zamanda çevresinde tanınır. İhtiyacın had safhada olduğu bu günlerde aranan kalifiye eleman olarak el üstünde tutulur'' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Turgut (1 yıl önce)
    Öğrenmek istiyorum
    0
    0
    Yanıtla