SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Malatya'da, Bilgi Dışarda!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yapılacak olan ve organizasyon işi 1.4 milyona ihale edilen Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali'nde komedi türü filmlerin yarışacağı bildirildi. Bu arada, Malatya'da ciddi bir bütçeyle gerçekleştirilecek olan film festivali ile ilgili özel birimler kuran Valiliğin, bu konuda kamuoyuna yeterli bilgi vermemesi dikkat çekerken, Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan bir haberi "bülten" olarak basın kuruluşlarına servis etmesi dikkat çekti.

GAZETE HABERİ BÜLTEN!..
26 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilecek olan film festivali ile ilgili olarak Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan haberde şu bilgiler yeraldı:

"KÜLTÜR SANAT
1. Malatya Uluslararası Film Festivali, Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından düzenleniyor.

Program ve organizasyonu İstanbul Organizasyon tarafından gerçekleştirilen festivalin danışma kurulu ise Ali Sönmez, Alin Taşçıyan, İzzet Günay, Kenan Işık, Muzaffer Hiçdurmaz ve oyuncu Nehir Erdoğan’dan oluşuyor.

1 haftada 100 film...
Bir hafta boyunca 100’e yakın filmin izleyiciyle buluşacağı festival ödüllerini komedi türüne ayırıyor. Uluslararası Altın Kayısı Uzun Metraj Film Yarışması’nda, mizah ve kara mizah benzeri alt türlerinde çekilmiş, yabancı ve yerli 12 film yarışacak.

En iyi filme 10 bin euro, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncuya 3 bin euro ödül verilecek. Festival 2004’ten bu yana Erivan’da düzenlenen Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali’yle de ödül isimleri bakımından adaş."

1 MİLYON 492 BİN LİRALIK ORGANİZASYON..
Film festivali organizasyonun geçtiğimiz haftalarda Valilikçe ihaleye çıkarıldığı, 1.5 milyon lira keşif bedelli ihaleyi, 1 milyon 492 bin lira fiyat teklif eden şirketin kazandığı öğrenildi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde bu film festivali ile ilgili koordinasyon için Emniyet Müdürlüğü'nden bir emniyet amirini görevlendiren Valilikten ise bu konuda bir açıklama gelmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız