SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İş Merkezine Kadın Girecek..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Eylül ayı son toplantısını yaptı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında düzenlenen toplantıda, İl Genel Meclisi üyelerinin, İl Özel İdaresi'nde çalışanların iki aydır ikramiye alamamaları soruldu.

Soruyu cevaplandıran İl Özel İdaresi Muhasebe Müdürü Mehmet Şirin Aslan, 2008 yılında personel giderleri için Maliye Bakanlığı'ndan 33 milyon 300 bin TL geldiğini, bu rakamın 2009 yılında 32 milyon TL'ye düştüğünü belirterek, "Ayrıca, Maliye Bakanlığı tarafından personel parasından yüzde 11 kesinti yapıldığı bildirildi. Bu demek oluyor ki, 2009 yılı için personel gideri olarak 28 milyon 500 bin TL gönderilecek. Türkiye'de 30 il civarında İl Özel İdaresi ikramiye ödeyemedi. Adıyaman İl Özel İdaresi geçen ay maaşı 15-20 gün sonra ödeyebildi. Yani 2 aylık ikramiyenin ödenmemesi, Maliye Bakanlığı'nın kesintisinden kaynaklanıyor" dedi.

Toplantıda ayrıca İl Özel İdaresi'ne ait olan Akpınar kavşağındaki İl Özel İdaresi İş Merkezi'nde bir büronun Halk Eğitim Merkezi'ne tahsis edilerek, Kadın Girişimciler Derneği ile işbirliği içinde kilim kursu açılması teklifi komisyon raporunun okunmasından sonra kabul edildi.

Meclis üyesi Mustafa Mengüç, İl Özel İdare İş Merkezi'nde Kadın Girişimciler Derneği'nin 39 dükkanı ihalede düşük fiyatla aldığı iddiaları olduğunu sordu.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, Kadın Girişimciler Derneği üyesi kadınların burada, yöresel yemekler, el işleri gibi satış yapacaklarını ifade ederek, "Bu İş Merkezi'nin durumunu herkes biliyor. Özellikle akşam ve geceleri baliciler oluyor. Vatandaş şikayetçi oluyordu. Şimdi bu iş merkezine kadın girecek. Dolayısıyla bu tür hoş olmayan durumlar da önlenmiş olacak" diyerek, ihaleyle düşük fiyatla verildiği iddialarını ise araştırdıktan sonra cevaplayacağını dile getirdi.

Toplantıda ayrıca, İl Özel İdaresi'nin İller Bankası'ndan alacağı 10 milyon TL kredinin nerelere harcanacağının İl Genel Meclisi kararıyla belirlenmesi teklifi de kabul edildi.

Malatya -Çelikhan-Porga yolunun 2006 yılında ihale edilerek asfaltlandığı, daha sonra, 2008 yılında garanti süresinin bitmesine rağmen geçici kabulünün yapılmadığı şeklinde önerge verildi. Önerge, İmar Komisyonu'nda incelenmek üzere havale edildi.

Kale ilçesi Bent Köyü'nde İlhan Cengiz tarafından dükkan ve dinlenme tesisi yapılacak olmasından dolayı imar planı tadilatı talebi de ilgili komisyonda incelenmek üzere havale edildi.

"840 BAŞVURU OLDU.."
Bu arada, İl Genel Meclisi üyelerine tarım destekleri konusunda bilgi veren Destekleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi İlker Kahraman yaptığı konuşmada, "2008 yılında tarım desteğinden yararlanmak için toplam 840 başvuru gerçekleştirildi. Bunlardan 31'i tarla içi basınçlı sulama sistemleri desteklemesi idi. Geri kalanı da küçük alet makinası desteklemeleriyle ilgilidir. 2008 yılında 950 TL ödenek ayrılmıştı. 2009 yılında 30 Mart -13 Mayıs arasında 878 adet başvuru
yapıldı. 9 çifçi tarla içi basınçlı sulama, diğerleri ise tarım alet ve makinalar içindir. Bu yılki ödeneğimiz, 700 bin TL idi. Başvuru rakamları karşılığı ise 3,5 milyon TL civarında para gerekiyordu. Malatya'ya ayrılan ödeneğin az olduğundan, daha sonra girişimlerde bulunularak, 2. ve 3. ek ödenekle birlikte, 3,3 milyon TL para geldi. Yüzde 50 teşvik ve KDV'yi de düşünürsek, 7 milyon TL civarında bir destek alınmış oldu" ifadelerini kullandı.

"Tarım destekleri, kriterlere göre şeffaf şekilde yapılıyor" diyen Kahraman, kırsal kalkınmanın desteklenmesi başvuruları konularında da bilgi aktardı ve meclis üyelerinin sorularını da cevaplandırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız