SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İş Saatlerinde Yoğun Hatlara Takviye Yapıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri  (MOTAŞ) Genel Müdürü Cemal Erkoç, koronavirüs salgını nedeniyle MOTAŞ’ın tarifeli şehir içi toplu taşıma seferlerinde  sadece sabah ve akşam yoğun olan hatlara takviye araç çıkarıldığını bunun dışında herhangi bir hatta araç takviyesi yapmadıklarını söyledi. Koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçlarında oturma kapasitesinin yarısı kadar yolcu alındığı ve uzun hatlarda bazı yolcuların araçları kullanamadığı yönündeki sorumuza yanıt veren Erkoç, “Amacımız vatandaşın evde kalmasını sağlamak. Sadece sabah ve akşam iş saatlerinde işe gidip gelenler için yoğun olan hatlara takviye araç çıkarıyoruz. Bunun dışında bir değişiklik yok” dedi.

Şehir içi toplu taşıma araçlarının koroanvirüs salgını tedbirleri kapsamında yeniden planlanması konusunda  MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç, salgın hastalık günlerinde asıl amacın vatandaşların dışarıya çıkmasını sağlayacak caydırıcı şekilde davranmak olduğunu da vurgulayarak şöyle konuştu:  “Biz MOTAŞ olarak sabah ve akşam saatlerinde işe gidenler için yoğun olan hatlara takviye araç koyuyoruz. Onun dışında herhangi bir hatta takviye aracımız yok. Çünkü amaç zaten vatandaşın dışarı çakmasını caydıracak şekilde davranmak. İl Hıfsızsıhha Kurulu’nun da kararı bu yönde”.

Sağlık çalışanlarını ücretsiz taşıdıklarını ifade eden Cemal Erkoç, Malatya halkına da seslenerek, “Zorunlu olmadıkça vatandaşımızın dışarı çıkmasından vazgeçmesini bekliyoruz” dedi.

Şehir içi yolcu otobüsleri ve minibüsler kapasitelerinin yarısı kadar yolcu alıyor

Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, şehir içi yolcu otobüsleri ve minibüsler kapasitelerinin yarısı kadar yolcu alabiliyor. Söz konusu karara göre, yolcular, otobüslerde birer koltuk ara vererek oturmak zorunda.

Olası uzun hatlarda ise, örneğin otobüs 10. durağa geldiğinde, otobüs şayet kapasitesini doldurmuş ise,  yolcu alamıyor. Zorunlu olarak dışarı çakması gereken vatandaşlar otobüslere binemiyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mutlak Malatyalı (3 yıl önce)
    Her işlerinde olduğu gibi Malatya Büyükşehir belediyesi çalışıyor. Tıpkı kar temizleme işi. Tıpkı temizlik işleri. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (3 yıl önce)
    Halk otobüsleri neden piyasada yok ? Zarar mi ediyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre Emre (3 yıl önce)
    Yalan haber daha dün 8E otobüsüne bindim abartısız söylüyorum tıka basa dolu. Şoför bişi demiyorum millete başka araç yok bir sonraki ile arasında 1 saat fark var mecbur bırakılıyor otobüse binmeye.
    0
    0
    Yanıtla