SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Çalışmaları Sürüyor

0
Güncellendi - 2016-06-07 12:22:09
İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Çalışmaları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi hizmet ağını kaliteli, etkin ve verimli bir şekilde kullanabilmek için Yönetim Sistemlerini, bünyesinde uygulamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarını tamamlayarak belgesini teslim alan Malatya Büyükşehir Belediyesi, 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi çalışmalarını ise sürdürüyor. Uygulamaya aldığı yönetim sistemleriyle vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla sürdürülen çalışmaları geliştirmek isteyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de kendi alanında bir ilke imza atarak, İş Sürekliliği Yönetim Sistemi çalışmalarını başlattı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Strateji Geliştirme ve Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde 50 kişilik bir ekip ile sürdürülen 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sisteminin, Büyükşehir Belediyesinin iştirakleri de dahil tüm yapısında uygulanılması planlanıyor. Bu kapsamda, yaklaşık bir ay önce başlanan çalışmalar doğrultusunda eğitim alan personele düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ NE KAZANDIRACAK?

İş Sürekliliği Anlayışı, iş kesintisine sebep olabilecek riskleri belirlemeyi ve gerekli önlemleri almayı, iş kesintiye uğradığında doğru ve zamanında müdahale etmeyi, faaliyetlere yönelik mevcut ve olası tehditlerin belirlenmesini ve yönetilmesini sağlamayı, olayların etkilerini en aza indirmek için proaktif bir yaklaşım sergilemeyi, krizler sırasında kritik fonksiyonların devamını desteklemeyi. Kriz esnası ve sonrasında toparlanma sürecinin iyileştirilmesini sağlamak. Böylece işi en az zararla tolere edebilme kabiliyetini geliştirmeyi, vatandaşların isteklerinin / taleplerinin karşılanabilmesi için ihtiyaç duyulan esnekliğin gösterilmesini sağlamayı, belediyenin organlarının iş sürekliliğini temin edebilmesi için sistematik bir yaklaşım sağlamayı, organizasyonel yapı, çalışanlar, politikalar, planlama faaliyetleri, prosedürler, prosesler ve kaynaklara yönelik şartları ihtiva etmesi sebebi ile yönetimsel kolaylık sağlamayı, tüm iyi iş sürekliliği uygulamalarını destekleyerek vatandaş güven ve memnuniyet derecesini artırmayı sağlayacak.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Emrah (7 yıl önce)
    Gereksiz işler. Dostlar alışverişte görsün.
    0
    0
    Yanıtla