SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Varmış, Beğenen Yokmuş!

A- A+ PAYLAŞ

İŞ KUR Malatya İl Müdürlüğü tarafından açılan meslek eğitim amaçlı kursların işsizlerden beklenen ilgiyi görmediği bildirildi. İddiaya göre, Malatya'da 14 bin 800 kayıtlı işsiz var ama, işsizler iş beğenmiyor.

İŞ KUR Malatya İl Müdürü Durmuş Doğan, açılan mesleki eğitim kurslarına davet etmek için yüzlerce kişiyi telefonla aradıklarını, mesaj attıklarını ancak kurs açacak sayıya ulaşmakta bile zorlandıklarını dile getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Durmuş Doğan, " Kurumumuza kayıtlı 14 bin 800 işsiz var. Bu işsizlerimizin büyük bir çoğunluğu ilköğretim ve lise mezunu kalifiye olmayan kişilerden oluşuyor.İşverenlerimiz tarafından bizlerden nitelikli işsiz talebi gelmektedir. Bizler de İŞ KUR İl Müdürlüğü olarak işsizlerimizin daha vasıflı hale getirilmesi amacıyla özellikle Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri UMEM Beceri 10 kapsamında olmak üzere farklı proje dallarından kurslar açıyoruz.

Ancak bugüne kadar açtığımız kurslarımızın hemen hemen hiçbirinde istediğimiz düzeyde başvuru göremedik" ifadelerini kullandı.

Doğan "2011 yılı başında yaygın basın yayın kuruluşlarında ki haberlerin de etkisiyle İl Müdürlüğümüze gelen yaklaşık bin kişiye Uygulamalı Girişimcilik ile ilgili bilgiler verdik.Ancak işsizlerimizin kendi işini kurmaya yönelik devlet tarafından desteklenmesini hedefleyen girişimcilik eğitiminin seçmelerine ilgi çok düşük oldu" dedi.

Akçadağ İlçesinde kurulu bulunan Kağıt Fabrikası'nın tekrar üretime kazandırılmasını sağladıklarını belirten İŞKUR İl Müdürü Durmuş Doğan, "Bu fabrikamıza 100 kursiyer göndermek üzere seçmeler yaptık. Daha sonra azalan kursiyerleri tamamlamak istiyoruz. Ancak böyle büyük bir firmanın kurs seçmelerine de maalesef işsizlerimiz yeterli ilgiyi göstermiyor. İlgili kurs için 12 mayıs perşembe günü tekrar seçmeler yapacağız. Tüm işsiz gençlerimizi seçmelere davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız