SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Yapan Vural, Öne Çıkan Çalık!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:41:27
İş Yapan Vural, Öne Çıkan Çalık!
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 2 hafta önceki Malatya ziyareti sırasında, kendisine iletilen görme engelli öğrencilerin okul sorununu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya ileterek, çözüm için çalışma başlatılmasını ve randevu alınmasını sağladı. Ancak, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi Aysun Bay Karabulut'un başkanlığını yaptığı Beyazay Derneği Malatya şubesinde Oktay Vural'a iletilen sorunun çözümü için, onun girişimleriyle bakanın verdiği randevu doğrultusundaki Ankara temasları ile ilgili basın bülteninde Vural'ın adına hiç değinilmezken, sadece milletvekili Çalık'ın katıldığı ve AKP'ye yönelik bir program olarak yansıtılması dikkat çekti.

Vural'a Malatya'da İlettiler..

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, partisinin Malatya Büyükşehir Başkan adayı Doç.Dr. Şinasi Kazancıoğlu'nun yanı sıra Akçadağ ilçesindeki parti seçim bürolarının açılışlarını yapmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere 31 Ocak Cuma gecesi Malatya'ya geldi. Gece bir yerel TV'de yayına katılan Vural'ı izleyen, görme engelli çocuklarının okul sorunları bir türlü çözülemediği için dertli olan, başkanlığını da AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi Aysun Bay Karabulut'un yaptığı Beyazay Derneği Malatya Şubesi'nin çatısı altında toplanan bazı veliler, TV'ye giderek Vural'ı dernek merkezine davet ettiler.

Vural, 1 Şubat Cumartesi günü derneğin Sivas Caddesi'ndeki merkezine gitti. Burada aralarında başkanın da bulunduğu dernek yöneticileri ve öğrenci velileri kendisine, Malatya'da görme engelli çocukların okul sorunu bulunduğunu, halen 4 yıllık ilkokul eğitimini birleştirilmiş ve tek öğretmenin görev yaptığı bir sınıfta almak zorunda kaldıklarını, buradaki olanaklarla çocuklarının yeterli eğitim alamadıklarını, ayrıca Malatya'da görme engelliler için ortaokul bulunmadığından, 4 yıllık ilkokul bölümünü bitiren çocukların ya dışarıya gitmek ya da eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kaldıklarını anlattılar ve daha önce yaptıkları girişimlerden sonuç alamadıklarını, bu nedenle sorunun çözümü için yardımını istediklerini bildirdiler.

Vural da, konunun yazılı olarak 2 gün sonra Ankara'ya gelecek olan MHP adayı Kazancıoğlu aracılığıyla kendisine ulaştırılmasını, çözüm için gereken girişimlerde bulunacağını bildirdi.

Öğrenci velileri, sorunlarını yazılı olarak Şinasi Kazancıoğlu'na ilettiler ve o da Ankara'da Oktay Vural'a ulaştırdı. Vural, TBMM'de siyasi parti grup toplantılarının olduğu Salı günü karşılaştığı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya Malatya'da kendisine iletilen sorunu anlattı ve genel kurulda gündeme getirmeyi düşündüğü sorunun çözüm talebini iletti. Avcı, yazılı talebi Vural'dan konuyla ilgileneceği ve sorunu halledeceği sözüyle aldı.

Geçtiğimiz günlerde, veli ve öğrencilerle görüşmek isteyen Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın 13 Şubat için verdiği randevu, Malatya'daki talep sahibi velilere ve Beyazay Derneği yöneticilerine iletildi, ayrıca Oktay Vural'a da konuyla ilgili bilgi verildi.

Malatya'dan aralarında, başkan Aysun Bay Karabulut'un da bulunduğu dernek yöneticileri, veliler ve bir kısım öğrenciler Ankara'ya gittiler. Yapılan görüşmede, bakan Avcı, mevcut koşulların iyileştirileceği, yaptırılacak ortaokulun da önümüzdeki ders yılında faaliyete geçeceği sözünü verdi.

Vural'ın adı yok, Çalık'ın adı ve resmi var!.

Konu bu şekilde gelişirken, grubun Ankara'daki temaslarına ilişkin olarak Beyazay Derneği'nden Malatya'daki basın kuruluşlarına 13 Şubat akşam saatlerinde iletilen bültende, AKP genel merkezi önünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la karşılaşma ve AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın ziyaretlere eşlik ettiğine ilişkin bilgiler yeralırken, Oktay Vural ve MHP'nin çabasından hiç bahsedilmedi.

Başbakan Erdoğan, AKP Milletvekili Öznur Çalık ve onun dernek başkanı olan kız kardeşi Aysun Bay Karabulut'un yanı sıra, veli ve öğrencilerin yeraldığı 3 fotoğraf eşliğinde Malatya'daki basın kuruluşlarına iletilen, sorunu dernek başkanının ablası olan milletvekili Çalık'ın hallettiği izlenimi verilen Beyazay Derneği Malatya Şubesi basın bülteni "aynen" şöyle:

"BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN MALATYALI ENGELLİ ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANIN’DAN MALATYA’YA GÖRME ENGELLİLER İÇİN OKUL SÖZÜ

Ak Parti Genel Merkezi'ne gelen Erdoğan, burada kendisini bekleyen, Malatya Milletvekili Öznur ÇALIK  Beyazay Derneği Malatya şubesi yönetim kurulu başkanı Aysun Bay Karabulut ,dernek  üyeleri  ve Malatyalı engelli çocuklarla görüştü. Uzun süre engelli çocuklarla sohbet eden Başbakan Erdoğan, daha sonra Seçim Işleri Üst Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Nabi Avcı’dan Engelliler için okul sözü

Milli Eğitim bakanını ziyaret eden Beyazay Derneği Malatya şubesi Başkanı Aysun  Bay Karabulut yapılan ziyaret neticesinde görme engelliler için Malatya’ya okul sözü aldılar söyledi  ziyaretlerde Malatya Milletvekili Öznur ÇALIK’ta eşlik etti

Çocuklar Erdoğan'a teşekkür ederken, Betül isimli engelli çocuğun Mehmet isimli babası da aileler adına Erdoğan'a teşekkür etti. Bir başka engelli kişi ise Erdoğan'a iktidarı döneminde engelliler için yaptıklarından dolayı şükranlarını iletti. Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra da çocukları ellerinden öptü. Erdoğan, çocuklardan birisinin kendisinden birşey istemesi üzerine de "Bunlar çok pahalı çocuklar" diye espri yaptı."

FOTOĞRAFLAR: İlk 3 fotoğraf Oktay Vural Malatya gezisi sırasında Beyazay Derneği'ne yaptığı ziyarette görme engelli çocukların ailelerinden sorun dinlerken.. Sonraki 4 fotoğraf Beyazay Derneği'nin Ankara ziyaretiyle ilgili basın kuruluşlarına gönderdiği, tamamında milletvekili Öznur Çalık'ın yeraldığı görüntüler ve derneğin basın açıklamasının kupürü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız