SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Yok, Oyun Var!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Buğday Pazarı'nda kuraklık ve piyasadaki durgunluktan dolayı çok sayıda esnafın işyerine kilit vurduğu bildirildi. Dükkanı açık olan esnaflar ise, tavla ve kağıt oynuyor.

Malatya Buğday Pazarı esnafı, kuraklıktan dolayı ürün alıp satamamanın sıkıntısını yaşarken, diğer yandan da piyasada ekonomik durgunluk nedeniyle de iş yapamadıklarını söylediler. Esnaf iş olmadığı için ya kağıt oynuyor ya da tavla oynuyor.

Buğday Pazarı'nda 10 yıldır esnaflık yapan Hüseyin Durmuş, "Buğday Pazarı şuanda bitmiş durumda. Kuraklıktan dolayı hububat yok buna bağlı olarak bizim işlerimiz de çok durgun. Buğday Pazarı esnafı perişan durumda. Kuraklık nedeniyle az olan hububat fiyatları çok yükseldi. Arpa 60-70 YKr'a, buğday ise 1 YTL'ye kadar satılıyor. Ticaret olmadığı için işyerleri kapanıyor" dedi.

16 yıldır Buğday Pazarı'nda esnaflık yapan Yusuf San ise, "İç açıcı bir şey yok. Kuraklık var, iş yok. Siftah yapmadan evimize gidiyoruz. Esnaf vergisini ve kirasını çıkartamayınca işyerini kapatıp gidiyor. Esnafın yüzde 70'i işyerini kapattı. Böyle giderse biz de kapatıp gideceğiz" diye konuştu.

25 yıllık esnaf İmam Çayır da kuraklığın etkisiyle işlerinin çok kötü olduğunu belirterek, "Kuraklık olduğu için zaten bir beklentimiz kalmadı. Millette para da yok. Esnaf dükkanını kapatıp gidiyor" dedi.

Çiftçi Hasan Boztepe ise, "Daha önce Buğday Pazarı'nda buğday ve arpa yığınından geçemiyorduk. bu yıl hem kuraklık hem de pahalılık vurdu. pazar bomboş yoktur" dedi.
Mustafa Ceylan adlı 30 yılık esnaf ise, "Buğday Pazarı'nda durum iyi değil. Kuraklıktan dolayı buğday gelmiyor. Dükkanlar kapalı" dedi.

40 yıllık esnaf Kazım Budak'ta "Dükkanlarda arpa ve buğday yok. Mahsul yoktur. Fiyatlar iki misline çıktı. Fiyatlar daha da yükselir. Yumuşak buğday 1 YTL, sert buğday 1.50 YKr'den satılıyor. Buğday, bu gidişle pirinç fiyatlarını bulur" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız