SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İş Yürümüyor' Eleştirisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:37:03
'İş Yürümüyor' Eleştirisi
A- A+ PAYLAŞ

İmarda kaçak yapılaşma riski. Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinin, uygulamanın başlayacağı 30 Mart yerel seçimlerinden 1 yılı aşkın süre öncesinde bilinmesine rağmen merkez ilçe belediye statülerine hazırlıksız yakalandığı ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik biriminin, gerek kadro, gerek ekip ve ekipman gibi alt yapısı oluşturulmadığı için geri çevriliyor, imarla ilgili talepler alınmıyor.

30 Mart'ta yapılan yerel seçim sonrası imar durumu (ruhsat- yapı kullanma vb. gibi) verme yetkisi Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelere devredilince inşaat sektörü sıkıntıya girdi. Malatya Belediyesinin, imar müdürlüklerinin alt yapısı oluşturuluncaya kadar ruhsat- izin gibi iş ve işlemlerin büyükşehir belediyesince yürütülmesi önerisi Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerince kabul görmeyince, inşaat sektöründe yaşanan sıkıntı gün geçtikçe büyüyor. İnşaat sezonunun başladığı bu günlerde ruhsat –yapı kullanma izni gibi iş ve işlemler için yapılan başvuruların geri çevrilmesi, mimar ve mühendis gibi teknik elemanların yanı sıra yüklenici ve sektörde yer alan diğer aktörleri de (İnşaat malzemesi- işçiler gibi) etkilemeye başladı. 

Ruhsatsız yapılaşma iddialarını kabul etmeyen Yeşilyurt Belediyesi üst düzey yönetimi ise, imardaki sıkıntılar “ Doğrudur şu an iş ve işlemler için verilen dilekçeleri almıyoruz. Sistem oturtmaya ekip ve ekipmanları oluşturmaya çalışıyoruz. İmar Müdürlüğü için bir arkadaşımızı önerdik. Onaylanmasını bekliyoruz. Hafta başından itibaren dilekçeleri kabul etmeye başlayacağımızı umuyoruz” ifadeleriyle yaşanan sıkıntıyı en kısa sürede gidereceklerini belirttiler. 

İnşaat sektörünün gecikmelere tahammülü olmayan bir sektör olduğunu belirten teknik elemanlar ve büyükşehir belediyesi yetkilileri “ Ruhsatsız inşaatlara başlanması duyumları bu gerekçelerden dolayı normal gelebilir.Bu dta  Malatya için büyük sıkıntı yaratır” ifadeleriyle imar müdürlüklerinin bir an önce çalışmaya başlaması gerektiğini belirtiler. 

HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız