SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşadamına 'Yeni Delil' Tutuklaması

0
Güncellendi - 2016-10-06 19:12:06
İşadamına 'Yeni Delil' Tutuklaması
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ'den gözaltına alınan 13 işadamı arasında bulunan, ancak adli kontrolla serbest bırakılan isim, yeni delillerin değerlendirilmesi sonucu tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve Pazartesi günü Adliye'ye verilen 6'sı tutuklanan 13 işadamı içerisinde serbest kalan 7 kişi arasında yer alan Kerem G. adlı işadamı yeni deliller nedeniyle yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY’nin finans ayağına yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 işadamı 3 Ekim Pazartesi sabahı Adliye’ye sevk edilmiş ve  Kerem G., Cafer G., Mehmet A., Hüseyin Ç. ve Hüseyin K., savcılığın talebi doğrultusunda Sabahattin K. ve Mehmet P . ise Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliğince Adli kontrolle serbest kalmıştı.

Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği, Sinan B., Nurettin P., Seyfettin T., Abdulvahap G., İsmet T. ve Ahmet G. hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma”, “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet” suçlarından tutuklama kararı vermişti.

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Savcılığın talebi doğrultusunda Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılan işadamlarından Kerem G.,  savcılığın talimatı üzerine yeniden gözaltına alındı. Savcılık ifadesinin ardından Sulh Ceza Hakimliğine tutuklanması talebi ile sevk edilen Kerem G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İşadamı Kerem G.’nin tutuklanması ile birlikte son operasyonda haklarında adli işlem yapılan 13 işadamı arasında tutuklananların sayısı 7’ye yükselmiş oldu.

TUSKON’UN “TEHDİT”  TOPLANTISI

Serbest bırakıldıktan 2 gün sonra gözaltına alınarak tutuklanan işadamı Kerem G.’nin  TUSKON'un 1 Mart 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tehdit edildiği" genel kurul toplantısına katıldığının  tespit edilmesi üzerine yeniden  hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

TUSKON’un söz konusu genel kurulunda TUSKON Genel Başkanı Rızanur Meral’in “Ama sokakta, otobüste, kahvede, medyada duyup gördüklerimize göre şuna da inanıyorum ki yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde kimlerin asıl olduğunu herkes görecek.” şeklindeki açıklaması salonda bulunanlarca uzun süre alkışlanmış ve bu ifadeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tehdit edildiği" şeklinde iddia edilmişti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • serkan Ateş (7 yıl önce)
    Adam reis in cumhurunu ve ülke 'nin yarısını tehdit ederken adamı ayakta alkış layacaksın başaramayınca ben döndüm diyeceksin. O kadar saf isen nasıl işadamı oluyorsun. Yemezler.
    0
    0
    Yanıtla