SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşadamından Beldesine Okul..

A- A+ PAYLAŞ

Mersin’de yaşayan Doğanşehirli hemşehrimiz Dursun Şahin (yanda üstteki fotoğrafta)’in, ilçeye bağlı Sürgü beldesinde yaptıracağı 12 derslikli ilköğretim okulunun temeli törenle atıldı.

Yaklaşık 400 bin YTL (400 milyar TL)’ye malolacak ve yüzde 51’i hayırsever işadamı tarafından karşılanacak olan okulun temel atma törenine; hayırsever işadamının yanı sıra Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Sürgü Belediye Başkanı Mustafa Gülhaş’ın yanı sıra çevredeki bazı beldelerin belediye başkanları da katıldılar.

Hayırsever işadamı Dursun Şahin, törende yaptığı konuşmada, doğduğu ve eğitimini tamamladığı Sürgü’yü “gelinlik kız gibi, ne giydirsen yakışıyor” diye tanımladı ve “Eğitime önem veren bu aileyiz. Bundan sonra bu tür katkılarımızı beldemizin kalkınması yönünde de sürdüreceğiz”dedi.

Sürgü Belediye Başkanı Gülhaş, beldedeki okulun ihtiyaca yanıt vermediğini, her sınıfta ortalama 45 öğrencinin öğrenim görmek zorunda kaldığını, yapılacak okulla bu sorunun önemli ölçüde giderileceğini söylerken, İl Milli Eğitim Müdürü Bulut, “Eğitim- öğretim alanında il düzeyinde en büyük sorunumuz fiziki mekan yetersizliği. Hayırseverlerimizin bu tür girişimleri, bölgenin ve Türkiye’nin aydınlanmasında büyük önem taşıyor. Dileriz, bu girişimler diğer işadamlarımıza da örnek olur” dedi.

Doğanşehir Kaymakamı Eldivan, ilçenin temel sorunlarının bir bir çözülmeye başlandığını belirtti.

CHP Milletvekili Aslanoğlu ise, “Eğitim ve sağlıkta siyasi etiket olmamalı. Bizler bu hizmetimizi yaparken, siyasetçi kimliğimizi çıkarıyoruz ve hizmeti ön planda tutuyoruz. Dışarıda yaşayan Malatyalı işadamlarımızın da memleketlerine vergilerini, borçlarını bu şekilde ödemeleri çok güzel bir anlayış, onlara teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Törende en son konuşmayı yapan Vali Daşöz, hayırsever işadamı Şahin ve Milletvekili Aslanoğlu’na teşekkür ederek, eğitimin ülkenin en önemli sorunu olduğunu, dünyadaki acımasız rekabette ayakta kalabilmenin yolunun eğitimli ve birikimli insanlar yetiştirmekten geçtiğini, eğitime yapılan yatırımların bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra, temel atıldı. Temele ilk harcı öğrenciler koyarken, daha sonra törene katılan protokol görevlileri de temele harç attılar.

Bu arada, törene katılan bir grup öğrenci “Kütüphane İstiyoruz”, “Çok amaçlı spor salonu istiyoruz” pankartları taşıyarak, ihtiyaçlarını dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız