SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşadamından Milli Eğitime İhtar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya yeni açılan Beydağı Anadolu Lisesi'nin adı, Milli Eğitim'i "ihtarname"ye muhatap etti. Okulun "geçici" olarak yerleştiği "Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi"ne adını veren işadamı Eriş'in, adının Anadolu Lisesi'ne verilmesi gerektiği yolunda Milli Eğitim'e ihtar çektiği belirtiliyor.

İstanbul'da yaşayan Malatyalı işadamı Abdülkadir Eriş, 1992 yılında Yatılı 500 öğrenci kapasiteli Görme Özürlüler Okulu olarak yapımına başlanan, ancak yeterli öğrenci bulunamaması nedeniyle Güzel Sanatlar Lisesi'ne dönüştürülen okul için o dönemde 10 milyar lira maddi katkıda bulundu. Bu nedenle okulun ismi, Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi olarak belirlendi.

Malatya'nın yeni bir Anadolu Lisesi ihtiyacı üzerine Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi'nin atıl şekilde duran pansiyon binası, Beydağı Anadolu Lisesi olarak düzenlendi. Gerekli tadilatla birlikte okulun tabelası da Beydağı Anadolu Lisesi olarak asıldı.

Bu gelişmeler üzerine Eriş, avukatı aracılığıyla Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne "ihtarname" gönderdi. Eriş, Beydağı Anadolu Lisesi'nin adının Abdülkadir Eriş olarak değiştirilmesi gerektiğini, bu şekilde eğitime geçildiği takdirde yargıya gidilmek üzere gerekli hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

Milli Eğitim ilgilileri, konuyla ilgili açıklama yapmazken, işadamının okulun yüksek maliyetine karşın bir miktar maddi katkı sağladığı, o dönemde adının daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi olan ve 40 öğrencisi bulunan okula verildiği, halen bu lisenin "Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi" adıyla faaliyette olduğu, Beydağı Anadolu Lisesi'nin ise yeni bir bina yapılıncaya kadar burada "geçici" olarak iskan edileceği, bu nedenle adının Abdulkadir Eriş olarak değiştirilmesinin söz konusu olamayacağı ifade ediliyor.

Söz konusu okul binasının Yeşilyurt ilçesi sınırlarında yer aldığı, bu yıl OKS sonucuna göre 300 öğrenci alacak olan "Beydağı Anadolu Lisesi" için, Malatya merkez sınırlarında bir bina bulunacağı ya da yeni bir okul binası inşa edileceği alınan bilgiler arasında.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız