SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşadamından Söz Var, Para Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, küme düşmeme mücadelesinde son derece kritik bir dönemde bulunuyor. Bu mücadelede, tüm taraftarın "hakkıyla" verdiği manevi desteğin yanı sıra, futbolculara "prim" olarak dağıtılmak üzere "soyunma odası"nda hazır bulundurulması gereken "sıcak para" da gerekiyor. Geçen hafta içerisinde İstanbul'da bir girişimde bulunuldu. 250 bin YTL (250 milyar TL) civarında bir paraya ulaşıldığı konuşuldu, ancak Malatya'ya gelen "sıcak" para sadece 17 bin 500 YTL idi. Bu durum, söz konusu paranın sağlanması için "hedef" kitle olan İstanbul'daki Malatyalı işadamlarının, Malatyaspor'a gereken desteği verme konusunda hiç de "istekli" olmadıklarının göstergesi olarak yorumlandı.

PİYANGO BİLETİ KARŞILIĞI..
İşte, geçtiğimiz hafta bu "sıcak para" desteğinin sağlanması için İstanbul'da Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak ve Malatyalı İşadamları Derneği Başkanı Yunus Akdaş biraraya gelip, Malatyaspor'un her biri 10 YTL olan piyango biletlerinin satışı ile bu paranın temini için girişimde bulundular.

İlk gün 150 bin YTL dolayında bir satış taahhüdü alındı, Cuma günü bu rakamın 250 bin YTL'yi, hatta 450 bin YTL'yi bulduğu konuşuldu. Bu paranın "sıcak" olarak maç öncesi Malatya'ya geleceği sanılırken, Malatya'ya gelen sıcak para sadece ve sadece 17 bin 500 YTL (17 milyar 500 milyon TL) ile bir de Ağustos ayına verilmiş 13 bin YTL'lik çekti.

Söz konusu girişimde kendilerine ulaşılan işadamları, karşılığı piyango bileti olan ve Malatyaspor'un ligdeki konumu nedeniyle çok acil olarak sağlanması gereken "sıcak para" ihtiyacına karşılık, kendilerini arayan milletvekili, rektör ve işadamı derneği başkanına tahhütlerine rağmen, Malatyaspor'a "ihtiyacı olduğu zamandaki" sıcak para desteğini vermediler.

O PARA NASIL BULUNDU?
Malatyaspor'un, Samsunspor'la yaptığı maç öncesinde, futbolculara taahhüt edilen primin, arzulanan sonuçla birlikte soyunma odasında dağıtılması gerekiyordu.

Beklenen "sıcak para" desteği gelmeyince, son anda Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve bazı yöneticiler, kendi kişisel olanakları ile 350 bin YTL'ye yakın bir parayı temin ettiler. 3-0'lık muhteşem sonuçla birlikte, bu paralar futbolculara prim olarak dağıtıldı.

ACİL İHTİYAÇ DEVAM..
Malatyaspor'un ligde kalması, Gaziantepspor'la deplasmanda oynayacağı maça bağlı. Bu maç için de, yine futbolculara ödenmek üzere "yüksek" miktarlı prim konuldu ve şimdiden bu paranın sağlanması için bazı girişimler yapılıyor.

Bu arada, "bağışın" ötesinde, karşılığı "piyango bileti" olan sıcak para sağlama girişimleri gündemde. Geçen hafta İstanbul'da yapılan girişimde "sözü alınan" paranın bu hafta kulübün kasasına girişinin sağlanması için, kendilerinden destek istenen işadamlarından duyarlılık bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız