SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşadamları Olarak Yanınızdayız'

A- A+ PAYLAŞ

MİAD (Malatyalı İşadamları Derneği) tarafından İstanbul'da verilen iftar yemeğine Vali, 3 Malatyalı milletvekili, Belediye Başkanı ile kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Yemekle ilgili olarak MİAD'dan gönderilen basın bülteni şöyle:

"Malatyalı İşadamlarını aynı sofrada buluşturan, ramazan ayının getirdiği birlik ve beraberlik ruhunun yansıdığı geleneksel MİAD iftarı gerçekleştirildi. 03 Eylül Perşembe günü düzenlenen iftar yemeğine Malatya’nın önde gelen; iş dünyası, bürokrasi, siyaset ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile geniş bir davetli grubu katıldı.

MİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğini yaptığı gece İstanbul Holiday İnn Airport Mahmutbey Otelde düzenlendi.

İftar sonrası misafirlere hitaben açılış konuşmasını MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus AKDAŞ yaptı.

Konuşmasında Malatyalı işadamlarının önemli yerlerde temsil edildiğini temsil oranının giderek arttığını ve MİAD olarak lobi çalışmaları ile Malatyalılara destek olmaya çalıştıklarını söyleyen AKDAŞ yapılan çalışmalar ve gelecek planlamaları hakkında bilgiler verdi. AKDAŞ Malatya’nın yönetiminde söz sahibi olan; Malatya’nın yeni Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR ve yeni Vali Mehmet Ulvi SARAN’dan beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Yunus AKDAŞ “Bizde işadamları olarak yanınızdayız” dedi. AKDAŞ Malatya’ya sosyal projelerle destek olmak istediklerini Sevgi Evleri projesinin bu anlamda önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Yeni dönemde İnönü Üniversitesinin ihtiyacı olan; hasta yakınlarının modern ortamlarda barınabileceği MİAD Konuk Evi projesini planladıklarını anlatan AKDAŞ henüz protokolleri imzalanmayan projeye işadamlarının elbirliği ile hayat vereceğini bu ihtiyacın birliktelikle karşılanacağına inandığını belirtti. MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Malatya’nın bir Kayseri bir Gaziantep gibi gelişim göstermesi şehrin çehresinin bu yönde değişmesi gerektiğine inandıklarını bu yönde beklentilerinin yüksek olduğunu ve bunun elbirliği ile sağlanabileceğine inandığını ifade etti. Konuşmasını katılımcılara teşekkürlerini sunarak tamamlayan AKDAŞ iftara geniş katılım gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Gecenin devamında söz alan Malatya Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR Malatya’nın yatırımlara açık olduğunu vurgulayarak işadamlarını yatırım için teşvik etti. ÇAKIR Malatya için yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirtti ve işadamları ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. “Şehrin geleceğini planlayarak gelişmiş bir Malatya için çalışacağız. Sorunlarımız var birlik içinde bunları aşacağız” diye Ahmet ÇAKIR her kesimden katkı beklediklerini, özellikle yeni yatırımlar beklediklerini ifade etti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR’dan sonra söz alan İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil ÇELİK “Bir yıl içinde İnönü Üniversitesinin Türkiye Üniversiteleri içinde 13. Sıradan 11. Sıraya yükseldi. Temel felsefemiz bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermek bunun için yeni bölümler açıyoruz.” dedi. ÇELİK Turgut Özal Tıp Merkezi’nin önemli bir ihtiyacı olan konuk evi projesi hakkında bilgiler vererek Malatyalı işadamlarının öncülüğünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ÇELİK MİAD Konuk Evi projesi ile hasta yakınlarının çimenlerde yatmaktan kurtulacağını modern ortamlarda kalabileceklerini söyledi.

Malatya’ya yeni yatırımlar ve yeni projelerin gelmesi için çalıştıklarını söyleyen Malatya Milletvekili Ömer Faruk ÖZ yaptıkları çalışmalar hakkında haziruna bilgiler verdi.

Malatya Milletvekili Mevlüt ASLANOĞLU ve Mehmet ŞAHİN’in de İstanbul’daki işadamları ile birlikte olmaktan mutlu olduklarını ve ramazan ayının hayırlara vesile olması dileklerini ilettiler.

Aynı zamanda Malatyalı olan Tekirdağ milletvekili Kemalettin NALÇI’da kısaca katılımcılara hitap etti.

Gecenin sonunda söz alan Malatya Valisi Mehmet Ulvi SARAN Malatya’nın birlik ve beraberlikle tüm sorunlarını çözebileceğini, yeni teşvik paketinde dördüncü bölgede olan Malatya’ya önemli yatırımlar gelmesini beklediklerini ve bunun için İstanbul’daki işadamlarının öncü olmasını beklediklerini ifade etti. Toplantı sonunda katılımcılar kendi aralarında sohbet imkânı buldular."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız