SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşadamları Yaptırdı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'ne bağlı Arapgir Meslek Yüksek Okulu'nun yeni kampusunun açılışı 11 Ekim Cumartesi günü yapılacak.

Açılışla ilgili olarak yayınlanan bülten şöyle:

"Arapgirli işadamları Ercihan ve Naci Ekşi, Turan Tuna ve Nuri Tuna ile Yakup Karabay ve Taner Karabay tarafından yapımına 2005 yılında başlanan Arapgir Meslek Yüksekokulu yeni kampusunun açılışı 11 Ekim Cumartesi günü törenle gerçekleştirilecek.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte Vali, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, çok sayıda işadamı ve bürokrat ile dernek ve vakıf temsilcilerinin de katılacağı açılışa Ankara ve İstanbul’da gelecek misafirler için özel uçak kiralandığı açıklandı.

11 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de başlayacak açılış töreninden sonra gelen misafirlere Arapgir’in gezdirilerek tanıtımının yapılacağını belirtildi.

Özel uçakla gelen misafirler geldikleri özel uçakla akşam saat 19.00’da Malatya’dan ayrılacaklar.

Arapgir Meslek Yüksekokulu Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in katılımı ile 24 Haziran 1987 günü düzenlenen törenle açılmış, eğitim ve öğretime 5 Ekim 1987 tarihinde başlamıştı. O tarihten bu yana Kültür Bakanlığı’na ait Kültür Merkezi olarak inşa edilen binada eğitimini sürdürdü. Arapgir Belediyesi’ nin ilçenin Hezenek mahallesinde 280 dönüm arazi tahsis etmesiyle kendi binasının yapımı gündeme geldi.

Yapımına 2005 yılı Temmuz ayında başlanan Arapgir Meslek Yüksekokulu kampusunda dershane ve idari binalardan oluşan 5 bloktan 3’ünün yapımını Arapgirli işadamları Ercihan ve Naci Ekşi, Turan Tuna ve Nuri Tuna ile Yakup Karabay ve Taner Karabay üstlendi. Kısa zamanda binanın yapımını önemli ölçüde bitiren hayırsever işadamları şu anda 3 bloku tamamladı ve okulun eğitime hazır duruma gelmesini sağladı.

İlerde ihtiyaca göre kalan 2 bloku da yaparak binaya ilavelerine devam edeceklerini belirten hayırsever işadamları, ayrıca okulun çevre düzenlemesini de bitirdi.

Bu arada Malatya Milletvekili hemşehrimiz Mevlüt Aslanoğlu’nun girişimleri ile Doğuş Grubu da kampusda ihtiyaç duyulan atelye, yemekhane ve spor kampleksinin yapımını üstlendi. Geçen yıl yapımına başlanan bu bölüm de tamamlandı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız