SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşaret Dili Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi tarafından engellilere yönelik, Resim, Bilgisayar İşletmenliği ve İşaret Dili kursunun açılacağı bildirildi.

Söz konusu projelerin koordinasyonunu yapan Kent Konseyi Engelliler Merkezi Sorumlusu Seyit Soner Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra engellilerimiz ve aileleri için eğitimin ne denli önemli ve gerekli olduğunun da farkındayız. Geçmişte okuma yazma kursu, bilgisayar işletmenliği kursu, KPSS hasırlık kursu gibi bir takım kurslar açtık ve bu kurslardan 100'e yakın engellimiz istifade ettiler. Şimdi de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile üç yeni kurs açmayı planlıyoruz. Bunlar Resim, Bilgisayar İşletmenliği ve İşaret Dili. Bu kurslardan sadece engelli olanlar değil sağlıklı vatandaşlarımız veya engelli aileleri de istifade edebilirler" dedi.

Soner Yılmaz, Şehit Hasan Hüseyin Sadık Engelliler Merkezinde yürütülecek olan bu çalışma kapsamında, fiziki koşullar nedeniyle kontenjanın sınırlı olduğunu belirtirken, "Vatandaşlarımızı bu kurslardan faydalanmak üzere Engelliler Merkezimize bekliyoruz" dedi.

Kursların ücretsiz olduğunu belirten Yılmaz, "Bu vesileyle kurslarımızın açılmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız