SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşaret Dili' Kursu Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:56:35
'İşaret Dili' Kursu Verildi
A- A+ PAYLAŞ

İşitme engelliler için kullanılan 'işaret dili kursu', Turgut Özal Tıp Merkezi hasta rehberi personeli için düzenlendi. 

Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz yaptığı açıklamada, engellilerin kamuda çekmiş oldukları sıkıntıları asgari düzeye çekebilmek için çeşitli kurslar düzenlediklerini, yine buna yönelik olarak işaret dili kursu verdiklerini söyledi.

Daha önce devlet hastanesi hasta rehberi personeline ve üniversite öğrencilerine de işaret dili kursu verdiklerini belirten Yılmaz, "İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi personeline ve yönetimine göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

İşaret Dili Eğitmeni Ali Keklikçi ise, daha önce devlet hastanesi personeline verilen işaret dili kursunun geri dönüşlerini olumlu bir şekilde aldıklarının altını çizerek, işitme engellilerin hayatını bir nebze de olsa kolaylaştırmak adına bu eğitimlerin devamlılığı için çaba göstereceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız