SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşaretler Tamam Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Çevreyolu'nun Çöşnük ve YİMPAŞ kavşakları arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle trafik akışıyla ilgili düzensizliğin ve tehlikenin konu edildiği haberler üzerine Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Müdürlük, aynı yönlü yolların şeritlerinde araçların karşılıklı seyretmeleri nedeniyle ortaya çıkan tehlikenin, vatandaş ve sürücülerin işaretlere uymamasından kaynaklandığını bildirdi.

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"Farsel A.Ş. tarafından yol yapım çalışmaları devam eden Elazığ-Malatya Devlet yolu Km:85+800-90+000 arası (Malatya Şehir Geçişi) BSK yapılması işinde, 30.06.2010 tarihinde Çöşnük kavşağı arası ile Battalgazi kavşağı arasında sol şeritteki çalışmalardan dolayı yol trafiğe kapatılmış olup, gerekli trafik işaretlemeleri yapılarak Malatya yönüne 1 şerit Elazığ istikametine 2 şerit olarak trafiğe verilmiştir. Trafik şeritleri hunilerle birbirinden ayrılmış olup, 2x3 şeritli BSK kaplama yapım çalışmaları devam eden kesimlerde işaretlemeler yerinde kontrol edilerek Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince karşılıklı olarak imza altına alınmış ve 30.06.2010 tarihinde Malatya Valiliğine gönderilmiştir. Bu kesimdeki çalışmaların 12.07.2010 tarihinde bitirilmesi planlanmıştır. Yapılan işaretlemeler Karayolları Genel Müdürlüğü Trafik İşaretlemeleri El Kitapçığı’na uygun olarak yapılmış olup, sürekli olarak kontrol edilmektedir. Trafik işaretlemeleri teknik bir konu olup, teknik olmayan kişilerin bu konularda yorum yapması kamuoyunu yanıltabilecektir. Yaya ve sürücüler zaman zaman trafik işaretlerine uymamaktadırlar. Karayolunu kullanan yaya ve sürücülerin trafik işaret ve işaretlemelerine mutlak uymaları trafik güvenliği, can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir.

Malatya-Elazığ Devlet yolunun Elazığ çıkışında (Battalgazi kavşağı ile Çöşnük kavşağı arası) 2x2 şeritli mevcut yolun 2x3 şeride dönüştürülmesi ve BSK (Bitümlü sıcak karışım kaplaması) yapımı işi nedeniyle trafik güvenliği açısından trafik, Elazığ geliş yönündeki banttan Elazığ istikametine 2 şerit Malatya istikametine tek şerit olmak üzere tek banttan çift yönlü olarak verilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız