SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşbirliği Arzusundayız'

A- A+ PAYLAŞ

Polonya'dan Malatya'ya gelen bir heyet, atıl şekilde duran Vagon Onarım Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

Vali Ulvi Saran, Avrupa Türk İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin, TABOR Vagon Fabrikalarının Sahibi Andrezej Swıerczek, TABOR Vagon Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyesi Bartosz Swıerczek, Avukat Antoni Samborskı ve METCHEM VaGON Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Czeslaw Izydorczyk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'un da bulunduğu heyetle birlikte Vagon Onarım Fabrikası'nda incelemeler yapıldı.

İnceleme sonrası bir açıklamada bulunan Vali Ulvi Saran, "25 seneden beri atıl vaziyette duran bir Vagon Onarım Fabrikası'na sahibiz. 70 bin metrekareye yakın kapalı alanı olan ve özellikle vagon onarımı inşa edilmiş olan bu fabrika, ne yazı ki, 1986 yılından beri faaliyete giremedi. Bu bölgemizde sıkıntı verici üzüntü kaynağı. Malatya'ya geldiğimizden bu yana burasının nasıl faaliyete geçirileceği konusunda çalışmalarda bulunduk. Bundan birkaç yıl önce şuanda misafirimiz olarak bulunan ve Malatya'ya davet ettiğimiz Polonya'daki TABOR Vagon Fabrikalarının sahibi ve değerli yöneticileri buraya ilgi duymuşlardı. Hatta bazı yetkililerde Malatya'ya ziyarette bulunarak, tesisleri incelemişlerdi. Ancak aradan geçen süre içerisinde çalışmanın ve irtibatın devamı gelmedi ve ilişki kesintiye uğramıştı. Biz kendileriyle tekrar irtibata geçtik. Bundan önceki ay Polonya'ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette kendileriyle görüşerek, buranın tekrar faaliyete geçirilmesi, vagon onarımı ve imalatı için Polonya'daki TABOR Fabrikalarıyla, Valiliğimiz ve İl Özel İdaremizin de içinde olacağı belki yerel bir ortağında katılacağı bir işbirliği ile faaliyete geçirilmesi yönündeki niyetimizi ve ilgilerinin devamını istediğimizi belirttik. Sağ olsunlar ilgi gösterdiler ve buraya geldiler. Umut ediyoruz ki, burası yakın gelecekte iyi şekilde faaliyete geçer ve milli servet bu alan ekonomimize hem istihdam hem de üretim olarak katkıda bulunur. Tabi ki bu bir inceleme ziyareti. İş birliği yapma arzusundayız. Bunu da kendilerine ifade ettik. Kendileri de ilgi duyuyorlar. Bundan sonra şartların ne göstereceğine bakacağız" dedi.

TABOR Vagon Fabrikalarının Sahibi Andrezej Swıerczek ise, "Burası büyük ve iyi bir fabrika. 25 yıldır atıl durumda bulunuyor. Burada çok sayıda fabrika yapabiliriz. Tesisin yeri ve konumu da çok iyi, detayları Vali beyle görüşeceğiz" diye konuştu.

BELEDİYEYİ ZİYARET..
Polonyalı grup, incelemelerinin ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı da makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Malatya’da atıl bir şekilde bekleyen vagon onarım fabrikasını incelemek ve yatırım yapmak üzere Polonya’dan Malatya’ya gelen Tabor Synowy EKK Wagon adlı şirketin sahibi Andrzej Swıerczek ve yönetim kurulu başkanı Bartosz Swıerczek, beraberindeki heyet ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler.

12 Ekim Salı günü gerçekleşen ziyarette, Malatya’ya yatırım yapmak üzere geldiklerini belirten Tabor Synowy EKK Wagon adlı şirketin sahibi Andrzej Swıerczek, Malatya’yı çok beğendiklerini, insanlarının çok misafirperver olduğunu söyledi.

Malatya ile ilgili çok güzel intiba edindiklerini belirten şirket sahibi Swıerczek, “Biz şirket olarak tren ve tren vagonları üreten bir firmayız. Malatya’da bulunan vagon fabrikasını işleterek, bölge ülkelerine ihracat yapmayı planlıyoruz. Bu konuyla ilgili yarın Devlet Demir Yolları Genel Müdürüyle bir görüşme yapacağız. Amacımız bu yatırımı Malatya’da gerçekleştirmek” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya’nın konumu itibariyle sanayisi en hızlı gelişen kentlerden birisi olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, “Malatya yolların kavşak noktasında, Türkiye’nin gelişime açık en güzel kentlerinden birisidir. Ortadoğu pazarına inmek, asya pazarına girmek isteyen her yatırımcı burayı cazibe merkezi olarak görmüştür” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyarette Polonyalı yatırımcılara kayısı hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız