SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşbirliği Protokolü İmzalandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:45:08
İşbirliği Protokolü İmzalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) ile Tayvan National Cheng Kung Üniversitesi arasında, Bilimsel İşbirliği Protokolü’nün imzalandığı bildirildi.

Tayvan Büyükelçisi James Chene ve eşi, National Cheng Kung Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hwung-Hweng Hwung ve beraberinde çok sayıda akademisyenin bulunduğu heyet, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından ağırlandı.

Bilimsel İşbirliği Protokol törenine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Tayvan Büyükelçisi James Chene ve eşi, National Cheng Kung Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hwung-Hweng Hwung ve beraberindeki akademisyenler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Asım Künkül, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Yakupoğulları katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Tayvan Büyükelçisi James Chene ve National Cheng Kung Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hwung-Hweng Hwung başta olmak üzere, beraberindeki akademisyenleri Üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duymaktayım. İnönü Üniversitesi uluslar arası olma yolunda ilerleyen bir üniversitedir. Çok sayıda yabancı öğrencisi olan ve hızla gelişen bir üniversiteyiz. Özellikle mühendislik alanında önemli çalışmaları bulunan National Cheng Kung Üniversitesi ile Bilimsel İşbirliği Protokolü imzalamayı hem onlar hem de bizim açımızdan önemli bulmaktayım. İmzalayacağımız protokolle gerek mühendislik gerekse sağlık alanında somut projeleri hayata geçirmekten mutlu olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Tayvan Büyükelçisi James Chene ve National Cheng Kuung Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hwung-Hweng Hwung ise yaptıkları konuşmalarda, özellikle sağlık alanında önemli başarıları bulunan İnönü Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek imzaladıkları protokolle ortak birçok çalışmayı başarıyla yürüteceklerinden emin olduklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmalardan sonra Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve National Cheng Kung Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hwung-Hweng Hwung tarafından Bilimsel İşbirliği Protokolü imzalandı.

İki üniversite arasında yapılan Bilimsel İşbirliği Protokolü ile üniversitelerarası öğrenci, akademisyen ve personel hareketleri, çift diploma programlarını içeren birleşik bir müfredatın geliştirilmesi, ortak bilimsel araştırmaların yapılması, eğitsel ve akademik materyallerin, yayınların ve kaynakçaların takası ve paylaşımı, bahsi geçen bu konularla ilgili küresel bağlamda çağdaş teknolojiye kültürel, ekonomik, politik ve sosyal çıkarımlarla referans edilmesi amaçlandığı vurgulandı.

Turgut Özal Tıp Merkezi’ni gezerek merkezin çalışmaları hakkında bilgi alan konuk heyet, İnönü Müzesi ve Turgut Özal Müzesi’ni de gezdi.

Bu arada heyette yer alan bir grup hekim ise Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz tarafından karaciğer nakillerinin yapıldığı ameliyathane ve hastaların bulunduğu servislere götürülerek buradaki çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız