SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşbirliği Yapmak İstiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) İş Geliştirme Müdürü Sinem Güravşar Gökçe ve Ofis Müdürü Alparslan Yüzgeç, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin'i makamda ziyaret ederek Şanlıurfa ile işbirliği yapmak istediklerini söylediler.

Tarım, kültür, hayvancılık ve sanayi konularında proje geliştirme konusunda Şanlıurfalılarla işbirliği yapmak istediklerini ŞUTSO Başkanı Ertekin'e aktaran Malatya ABİGEM yetkileri, çeşitli konu başlıkları altında fikir alışverişinde bulundular.

Görüşme esnasında ŞUTSO Başkanı Ertekin, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Şanlıurfa'nın kültür turizmi açısından cazibe merkezi görülmemesinden dert yandı. Şanlıurfa'daki kültür varlığının hiçbir ilde olmamasına rağmen AB Projelerinden gerekli desteği göremediklerini ve hazırlanan projelerin de kabul görmediğinden dert yanan ŞUTSO Başkanı Ertekin, "Şanlıurfa kültür turizmde cazibe merkezi görülmüyor. Sanayi alanında destek arıyorsunuz bu da yok. Bu nasıl iştir anlamış değiliz. AB, Mardin'i Gaziantep'i kültür turizm de cazibe merkezi görüyor ama Urfa'yı görmüyor. Bizim bu illerden ne eksiğimiz var. Fazlamız var eksiğimiz yok. AB, Urfa'yı sanayi sektöründe görüyor. Şimdi biz de güneş enerjisiyle ilgili bir proje hazırladık. Bakalım bu konuda nasıl bir hibe göreceğiz" dedi.

Zeytinin, buğdayın anavatanı Şanlıurfa olduğunu dile getiren ŞUTSO Başkanı Ertekin, Harran'ın binlerce yıllık şehir olduğunu ve Şanlıurfa'nın 5 bin civarında turizm ve tarihi varlığa sahip olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız