SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşçi Alacağı Sorunu Çözüldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:01:37
İşçi Alacağı Sorunu Çözüldü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende İlçe Belediyesi, geçici işçilerin alacak sorununu çözdü. 

Darende Belediyesi’nde önceki dönemlerde çalışmış ve 5 yıl önce iş akitleri askıya alınan geçici işçilerin tazminat sorunu çözüme kavuşturuldu. İşçilerle sağlanan anlaşma ile alacakları ödeme planına bağlandı.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, alacakları 11 bin ile 41 bin lira arasında değişen ve toplam 175 bin lirayı aşan 8 işçinin tazminatlarının ödenmesi konusunda anlaşmanın sağlandığını bildirdi.

Eser, belediyede çalışan 17 işçiden 2009 yılında iş akitleri askıya alınanların dokuzunun tazminatını aldığını, sekizinin ise belediyeyi mahkemeye verdiğinden tazminatlarını alamadığı ve sorunun yıllardan beri sürmekte olduğunu belirtti.

Eser açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bugün işçilerimizle anlaşarak kangrene dönüşen bir problemi daha çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemizde daha önce işçi olarak çalışan kardeşlerimizin alacakları sağlanan anlaşma ile bir ödeme planına bağlandı. Yıllardan beri sürmekte olan sorunu çözüme kavuşturduk. İşçilerimizin geçmişten kalan bu alacaklarını ödeme konusundaki girişimimiz sorunlara yaklaşımımızın bir örneğidir. Yaşanılan sorunları tek tek çözüme kavuşturacağız.”

İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Bu arada Malatya’nın Darende İlçesi Belediye Dr. Süleyman Eser, ilçedeki kamu kurumlarının amirleri, siyasi parti ve oda başkanlarına iftar ikramında bulundu. 

Tiryandafil Otel’de düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Eser, birlik ve dayanışma adına aynı sofra etrafında bir araya gelen herkesin birbirine sevgi ile baktığını söyledi.

Ramazan ayının manevi atmosferinin insanların arasındaki sevgi bağlarının güçlenmesine vesile olduğunu belirten Eser, “Bugün ilçemizdeki kamu kurumlarının yöneticileri, farklı siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Darende’de böylesi tabloların oluşmasına inşallah sürekli vesile olacağız. Aynı toplumda yaşayan insanlar olarak bu tür vesileler ile birbirimizi dinleyip, sorunları hakkında bilgi edinip, çözüm yollarını da aramalıyız” dedi.

Farklılıkların bir zenginlik olduğunu kaydeden Eser, “Ayrım yapmaksızın yaptığımız davete icabet eden siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Birliğimizi koruyarak, memleketimize en güzel hizmetleri sunma adına hepinizin fikrinden enerjisinden yararlanacağız” diye konuştu.

İftara Kaymakam Bünyamin Kuş, kamu kurumlarının yöneticileri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız