SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşçi Emeklileri'nde Kongre

0
Güncellendi - 2016-03-23 19:05:08
İşçi Emeklileri'nde Kongre
A- A+ PAYLAŞ

Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi 5. Olağanüstü Genel Kurulu yoğun katılımla gerçekleşti. Yapılan Genel Kurulda mevcut Başkan Mehmet Tangüner yeniden başkanlığa seçildi.

Malatya’da bir düğün salonunda gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurula Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan’ın yanı sıra çevre illerdeki Şube Başkanları ve Dernek Üyeleri katıldı. Genel Kurulu yönetmek üzere Divan oluşturulmasıyla başlanan Genel Kurulda daha sonra Yönetim Kurulu faaliyetleri ve gelir gider raporları okundu.

Oylama öncesi bir konuşma yapan Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek “Ben bu Genel Kurulda, Malatya’nın Dernek şubesine sahip çıktığını gördüm, bundan dolayı da çok memnun oldum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasında emeklilere TOKİ’den taksitle ev verilmesi konusuna da değinen Çalışkan “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu emeklilere ve dar gelirlilere 240 ay vade ile ve ayda 250 liralık bir taksitle TOKİ’den ev vereceklerini vaat ettiler. Biz de Dernek olarak bu konuyla alakalı tüm illerdeki konut ihtiyacı olan emeklilerimizin listesini çıkarttık. Bu listeleri de TOKİ Başkanlığına gönderdik. TOKİ Başkanlığı da, belediyelerden ve valiliklerden arsa talep etmeleri için bu listeleri bir de valilik kanalıyla kendilerine göndermemizi istediler. Biz de listelerimizi tekrardan valilikler aracılığıyla gönderdik. Bu konuda çalışmalara başlandı. İlk olarak Konya’da 500 emekliye ev verildi. Diğer ilerde de bu çalışmalar hızlanacak ama hangi vilayette, ne zaman ve kaç kişiye ev verilecek onu biz bilemeyiz. Bizim görevimiz emeklimize yardımcı olmak, biz dernek Genel Merkezi olarak konut sahibi olmak isteyen bütün emeklilerimizin taleplerini TOKİ Başkanlığına ve Başbakanlığa ilettik, bu konunun takipçisi olacağız. İnşallah en kısa sürede de bu konu çözülecek ve emeklilerimiz ev sahibi olacak” diye konuştu.

Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Tangüner ise Genel Kurula gösterdikleri ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür ederek “Aktif çalışma yaşamının sona ermesi anlamına gelen emeklilik süreci, kişinin sosyal yaşamdan uzaklaşması sorununu da beraberinde getirmektedir. Aynı zamanda emeklilik, ekonomik ve sağlık sorunlarıyla da iç içe yaşamak anlamına gelmektedir. Buna paralel olarak dengesiz gelir dağılımı sonucu reel gelirlerin düşüklüğü emekliler için yoksulluğun içine düşmüş olmak demektir. Nitekim emekli barınma, beslenme, tedavi, giyim gibi ihtiyaçlarını temin etmekte zorlanmakta, zaman zamanda yerine getirememektedir. Anayasamızda ifade edilen; iktisaden güç durumuna düşenlerin korunması “Sosyal Devlet” anlayışı ile mümkün olacağından, sosyal, çağdaş hukuk devleti olan devletimizden bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Şube faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Tangüner “Mesela Özel Gözde Hastanesiyle yaptığımız anlaşma sonucu bazı tedavi ücretleri emeklilerimizden alınmayacaktır. Beydağı Otobüs Firması, Komşuoğlu sürücü kursu, Yeni Hamle Dersanesi gibi kuruluşların üyelerimize indirim yapacağı konusunda da anlaşmalar yapmak üzereyiz” dedi

Tangüner, konuşmasının sonunda emeklilere TOKİ’den taksitle ev verilmesi konusunda da değerlendirmelerde bulunarak “Malatya için en önemli projemiz TOKİ evleri. Biz dernek olarak dört gözle bu projenin hayata geçirilmesini bekliyoruz, siyasilerimizden de bu konuda destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi mevcut Başkanı Mehmet Tangüner yeniden başkanlığa seçildi. Genel Kurulun sonunda Malatya Şube Başkanı Tangüner, Dernek Genel Başkanı Satılmış Çalışkan'a kayısı hediye etti.

iha

Pano01z

KONGREYE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİNDE KONGRE HEYECANI (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız