SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşçi Eyleminde Emniyete Tezahürat

A- A+ PAYLAŞ

Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nın kapatılacak olması nedeniyle eylem başlatan işçilere destek amacıyla Malatya'ya gelen Diyarbakır TEKEL İşletmesi işçileri, Malatya çevre yolunu bir süre trafiğe kapattı. İşçilerin yol kapatma eylemi, polis ve sendika yöneticilerinin araya girmesi ile son buldu. Fabrikadaki toplantıda da, Malatyalı işçiler Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Diyarbakırlı işçiler ise öldürülen emniyet müdürü Gaffar Okkan lehine sloganlar attılar.

Diyarbakır TEKEL İşletmesi'nde çalışan işçiler, Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nın kapatılacak olması nedeniyle 'İşyerini terk etmeme eylemi' başlatan işçilere destek amacıyla 7 araçlık konvoyla Malatya'ya geldi.

TEKEL Sigara Fabrikası'nın arka kısmında karşılanan Diyarbakır TEKEL çalışanları, Malatya TEKEL çalışanlarıyla birlikte şehirlerarası yol olan çevre yolunu çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

İşçiler yolu kapatmaları esnasında, "Diyarbakır-Malatya omuz omuza", "İş-ekmek yoksa barışta yoktur", "TEKEL'e uzana eller kırılsın", "Direne direne kazanacağız" ve "TEKEL vatandır, vatan satılmaz" şeklinde sloganları attı.

Yolun kapanması nedeniyle seyir halinde olan araçlar bir süre beklemek zorunda kaldı. Polis ekipleri ve sendika görevlilerinin devreye girmesi ile işçiler yoldan çıkartılarak, yol trafiğe yeniden açılırken, işçiler toplu halde TEKEL Sigara Fabrikası'ndaki işçi lokaline geçti.

Bu arada Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş da toplantı salonuna geldi. Tekgıda-İş Sendikası Başkanı Servet Akbudak, "Sayın Emniyet Müdürümüz de burada. 3 yıldan beri yaptığımız mücadelede bize kolaylık sağlayan bir Malatya Emniyet Müdürlüğümüz var, bir Emniyet Müdürümüz var" diyince, işçiler alkışlarla Emniyet Müdürü Orhan Savaş için, "Malatya seninle gurur duyuyor" sloganları atarak, tezahürat gösterisinde bulundu. Salondaki Diyarbakır'dan gelen işçilerse, 5 yıl önce Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu 5 polisle birlikte şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan için, "Gaffar Okkan, Gaffar Okkan" sloganları attı. Merhum Gaffar Okkan gibi Sakaryalı olan Malatya Emniyet Müdürü Savaş, işçilerin tezahüratını tebessümle izledi.

Tekgıda-İş Sendikası Bölge Başkanı Akbudak, provokasyonlara gelmeden TEKEL'in kapanmaması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Toplantıda, Diyarbakır Şube Başkanı ve sendika bölge sekreteri Cemal Doğrul da yaptığı konuşmada, TEKEL işçilerinin birlikte hareket ettiğini ve eylemleri birlikte yürüteceğini söyledi.

FOTOĞRAF: (En Üstteki ve üstten 2. fotoğraf) Diyarbakırlı işçilerin Malatya'ya destek gösterisi, (Üstten 3. fotoğraf) Tek Gıda İş Bölge Başkanı Akbudak konuklarına hitaben konuşurken, (Alttaki fotoğraf) İşçiler tarafından lehine slogan atılan Emniyet Müdürü Orhan Savaş (kırmızı kazaklı)..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız