SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşçi- Memur Gerginliği

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep'te, sendika başkanı tarafından darp edildiğini öne süren bir memura destek için basın açıklaması yapan memurlar ile sendikalı işçiler arasında yaşanan gerginlik, polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Demiryol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş'in bir süre önce Nizip ilçesi güzergahında ray yenileme çalışmasında bulunan işçilerin takım şefi olan bir memuru darp ettiğinin ileri sürülmesi üzerine, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, Türk Ulaşım Sendikası, Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası ve Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneği bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını sendikalar adına Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Yunus Akıl yaptı.

Akıl, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Yaşanan bu saldırı sonucunda demiryolcuların tarihinin en kara ve utanç sayfalarından biri açılmıştır. Bu saldırı tüm demiryolcuları rencide etmiştir. Yol personeliyle birlikte hizmet üreten, aynı karavanayı paylaşan işçi arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için TCDD yönetiminden hesap sorması gerekenler, adeta işçi memur ayrımını körüklercesine demiryolcuların gözü önünde arkadaşlarımıza küfürler savurmuş, arkadaşlarımızı tehdit etmiş, bununla yetinmeyerek arkadaşlarımıza şiddet uygulayarak darp etmişlerdir."

Kimden gelirse gelsin her zaman şiddeti esefle kınadıklarını belirten Akıl, "Bu şiddet karşında bugün olduğu gibi bu şiddeti uygulayanlara ve sesiz kalarak adeta bu şiddeti onaylayanlara karşı demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından TCDD işçileri ile memurlar arasında gerginlik yaşandı. Karşılıklı olarak sözlü sataşmalarda bulunan tarafların arasına polis girdi. Polisin araya girmesiyle gerginlik büyümeden önlendi. Taraflar daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız