SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşçi Parasını Karşılamıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:18:34
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da bu yıl kayısı rekoltesinin yüksekliği üreticiyi zor duruma düşürdü. Rekolte yüksekliğinden fiyatı tabana vuran kayısı, işçi parasını bile karşılamıyor.
 
Geçen yıl kilosu 40-50 kuruşa toplanan ıskarta kayısının (ezilmiş, kalitesi düşük) bu yıl 20 kuruşa toplanmasına vatandaş tepki gösterdi. Geçen yıl meyve suyu fabrikaları Malatya'nın hemen hemen her bölgesinde ıskarta alım tezgahları kurdu ve 40 kuruşa ıskarta kayısı topladı. Bu yıl meyve suyu fabrikalarının ellerinde stoklarının bulunması sebebi ile bir çok yerde tezgah açmadığı gibi fiyatın ise 20 kuruşa düştüğü bildirildi.
 
Kayısı üreticileri de bu duruma tepki göstererek şöyle dediler:
 
"3 kilo ıskarta kayısı bir bardak çay ediyor. Bir ton ıskarta kayısının 200 TL ettiğini düşünün; bir ton kayısı çarpıp toplamak için en az 4 işçi gerekir. Toplanan kayısılar ancak işçi ve nakliye parası ediyor. Üreticiye ise bir şey kalmıyor. Kayısı diyarı, kayısı başkenti olmamıza rağmen bir tane kayısı meyve suyu fabrikamız yoktur. Şayet ilimizde kayısı meyve suyu fabrikaları bulunsa üreticiler ilk elden kayısılarını teslim edeceklerdir. Her ne kadar Malatya'nın kayısısı kurutmalık ise de, ıskarta kayısılarımızın değerlendirilmesi için bir Malatya’da kaç tane kayısı meyve suyu fabrikası olması gerekir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız