SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:48
İşçi Sağlığı ve Güvenliği Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Gıda Komitesi üye iş adamlarına, İş Güvenliği Uzmanı Hacer İnce tarafından İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu bilgilendirme semineri verildi.

MAKİAD salonunda gerçekleştirilen seminerde, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası hakkında bilgi veren Hacer İnce, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yasaya göre işletmelerin en kısa süre içinde iş sağlığı uzmanları ile anlaşarak risk denetimlerini yaptırmaları gerektiğinin belirterek, şunları kaydetti;

“İşverenler 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle tehlike sınıflarına bakılmaksızın, işçi sağlık raporları, eğitimler, mühendislik hizmetleri ve risk analizinin yaptırılmaması durumda uygulanacak cezaları şöyle sıraladı. Sağlık raporlarının eksikliği işçi başına 1078 TL ölçütlerin yaptırılmaması 1617 TL. Risk analizinin yaptırılmaması 3234 TL tekrarında ise 4500TL'dir.

6331 sayılı kanun gereği işyerleri az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olarak iş güvenliği uzman hizmetleri alımı hakkında ise 50 ve üzeri işçi çalışan tüm işyerleri 01.01.2013 tarihi itibariyle işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulunduracak ya da ortak sağlık güvenlik birimlerinden bu hizmeti alacak. Alınmaması durumunda ise iş yeri hekimi için 5390 TL , iş güvenliği uzmanı için 5000 TL ceza ödemek zorunda kalacaktır. 50’nin altında personel çalıştıran işyerleri ise çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu 01.07.2014 tarihinden itibaren, az tehlikeli sınıfta ise 01.07.2014 tarihinden itibaren zorunlu olacaktır."

Önemli olanın insanları zamanında uyarmak ve tedbirleri almak olduğunu sözlerine ekleyen Uzman Hacer İnce, “Bu olmuyorsa ceza en son seçenektir. Her iş için geçerli olan bu uygulamanın iş kazaları hususunda da işin olumlu yönünden bakarak sonuca yönelik olarak kazaların sayısını azaltacak ortamı oluşturmak için mücadele ediyoruz. Bu anlamda bu yeni düzenlemenin özellikle bundan sonra ki süreçte oluşturulacak aynı bilincin devam etmesi ve yürütülmesi kentimizdeki iş kazalarının azaltılmasında son derece önemli olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Seminer katılımcıların sorularına verilen cevaplarla son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız