SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşçiler Arasında Ayrım Yapıldı"

0
Güncellendi - 2017-12-29 21:32:02
A- A+ PAYLAŞ

Ağbaba, “Taşerona kadro hükümet açısından utanılacak bir düzenlemedir. İşçiler arasında vicdansızca bir ayrım yapılmıştır. AKP adeta işçileri bölmüştür. Çok büyük bir beklenti yaratılmış, beklenti hayal kırıklığı ile sonlanmıştır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) yer alan taşeron düzenlemesinin mağdur ettiği on binlerce taşeron işçisinin sesi oldu. Meclis gündemine getirilmeden KHK ile yapılan düzenlemenin, vatandaşın beklentisini karşılamadığını ifade eden Ağbaba, “Bu düzenleme hükümet açısından utanılacak bir düzenlemedir” ifadelerini kullandı.

BİNLERCE TAŞERON KAPSAM DIŞI BIRAKILDI

Kadro için yazılı ve sözlü sınav şartı getirildiğini belirten Ağbaba, “Sözlüde ne sorulacak, geçmiş mülakatlarda belli, ‘reis ne anlama geliyor’, ‘cumhurbaşkanının çocuklarının ismi nedir?’ Diye soracaklar” dedi. On binlerce taşerona kadro verilmediğini de belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ Bu düzenlemeyi yapanlardan biri de Maliye Bakanlığıdır. Maliye Bakanlığının yemeğini yapan aşçı, servisi yapan garson kadro alamıyor. 'Duble yol' diye övünüyorlar. O duble yolu kışın karda, yazın sıcağında yapan emekçiye kadro verilmiyor.Sulama birliklerin çalışanları, Devlet Hava Meydanları, Elektrik dağıtım şirketleri, TÜBİTAK, Sağlık müdürlüklerinde çalışan şoförler, hastane bilgi işlemlerinde çalışan personeller, PTT A.Ş. de çalışan taşeron işçiler,HGS-OGS de çalışan işçiler, Şeker Fabrikalarındaki emekçiler, Zonguldak taş kömürü işletmelerindeki güvenlik görevlileri öğretmenevi personelleri, huzurevi personelleri kadro alamayacak.AKP Hükümeti taşeron işçiler arasında bile ayrım yaptı .Taşeron işçisi yıllardır emek veriyor. Kamu hizmeti veriyor. Kadroya geçeceksin deniliyor ama kendi seçmediği ihale türü nedeniyle kapsam dışı kalıyor. Bu vicdani de değil ahlaki de değil” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLERE ŞANTAJ YAPILIYOR

Taşerona kadro konusunu ilk kez CHP'nin gündeme getirdiğini söyleyen Ağbaba, CHP’nin emekçilerin hakkını aldığı bir düzenlemeden yana olduğunu belirtti. Kazanılmış haklara ilişkin hukuki süreç başlatılmayacağına dair belge de imzalatılacağını söyleyen Ağbaba, kadroya alınacak kişilere kazanılmış haklarından vazgeçmeleri yönünde adeta "şantaj" yapıldığını belirterek  CHP olarak, taşeron düzenlemesinin olumsuzluklarına karşı adım atan herkesin yanında olacaklarını da belirtti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız