SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşçiler Eylemlerini Sürdürdü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle dün eyleme başlayan Malatya İplik A.Ş Fabrikası'nda çalışan işçiler, bugün de eylemlerini sürdürdü. Bu arada, işçilerin Çarşamba günkü eyleminde fabrika yöneticileri ile işçiler arasında kavga çıktığı da bildirildi.

"MAAŞ ÖDENMİYOR.."
PTT binası önünde toplanan işçiler adına konuşma yapan Avukat Ali Kemal Oğuz, işçilerin sendikalı olabileceklerini, buna yasal bir engel olmadığını belirtti.

Avukat eşliğinde bir grup işçi, valiliğe giderek, sorunlarını iletti. Fabrika çalışanları, Ağustos ayı dahil, 3 aydır maaş alamadıklarını, daha önceki aylarda da 3 ayda bir maaşlarının verildiğini bildirerek, mağduriyetlerini dile getirdi. Bu sabah fabrikaya gittiklerinde, fabrikaya alınmadıklarını söyleyen işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için maaşlarının biran önce ödenmesini istedi.

Fabrika işçilerin eyleminde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

FABRİKA ÖNÜNDE KAVGA..
Öte yandan, Malatya İplik Fabrikası işçilernin Çarşamba günkü eylemleri sırasında, müdürlerinden biri ile işçiler arasında kavga çıktığı da belirtildi.

Olayla ilgili olarak Jandarma Vukuat Raporu'nda şu bilgi yeraldı:

"09.08.2006 günü saat 16:00 sıralarında 1.Organize Sanayi Bölgesi 5.Caddede faliyet gösteren Malatya iplik San.Tic.A.Ş ait fabrikada 07.00-15.00 vardiyasında çalışan 40 kişilik işçi grubu yaklaşık iki aydır maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle işi bırakıp Malatya Şehir Merkezinde bulunan çalışma ve sosyal güvenlik müdürlüğüne dilekçe vermek amacı ile iş yerlerini terk ederek 4.cadde istikametinden Merkez/Malatya istikametine doğru giderken insan kaynakları müdürü E. Ç (44 Yaşlarında)işçilerle konuşmak istemiş olup, işçilerin red etmesi üzerine M P(29 Yaşlarında), S. Y(30 Yaşlarında, E A(30 yaşlarında) ve H .H(30 yaşlarında ) ile karşılıklı birbirlerini darp ettiklerini, işçilerin olay sonrası Malatya merkezine gittiklerini, E. İ ‘nin Malatya Beydağı Devlet Hastanesine sevk edildiği hayati tehlikesinin olmadığını olay ile ilgili tahkikata başlanıldığını.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız