SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşçilere Bir Kuruş Borcumuz Yok!"

0
Güncellendi - 2016-11-09 17:48:04
A- A+ PAYLAŞ

Biser İnşaat’ın Sorumlusu Erdoğan Büber, Malatya Arena Stadı’nda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Bizim işçilere 1 kuruş borcumuz yok. Değil 1 ay, 1 gün dahi gecikmiş bir borç yoktur” dedi.

Malatya’nın en büyük sportif yatırımı olan Malatya Arena Stadı’nda çelik bölümünde çalışan işçilerin, alacaklarından dolayı işi durdurdukları iddialarına karşı Biser İnşaat’ın Sorumlusu Erdoğan Büber, “Bizim işçilere 1 lira borcumuz yok. Eski taşeron firmanın ödeme aksamalarından kaynaklanan bir problem vardı. Bunun bizimle bir ilgisi yok. Ödemelerimizi zamanında yapıyoruz. Hiçbir işçimizin bizde değil 1 ay, 1 günlük dahi alacağı bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Büber, işçilerin kendilerinden alacakları olmadığını savunarak, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde eski firmanın ödeme aksamalarından kaynaklanan bir problem vardı ve bu işçilerle görüşerek, hacizden dolayı kendileriyle çalışmak istemediğimizi söyledik. Kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Bu tür şeyler şirketimize zarar veriyor. Tek bir işçimizin bizden 1 günlük bile alacağı bulunmamaktadır. Bırak 1 ayı, 1 gün bile işçilerimizin alacakları yok.”

Büber, kendileriyle ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını ve statta çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

“STADIN MEVCUT YÜKLENİCİSİ İLE SORUN YOK”

Geçtiğimiz günlerde Malatya Arena Stadı’nda çalışan eski taşeron firma çalışanları, eski firmayı alacaklarından dolayı mahkemeye vermişti.

Arena Stadı’nın önceki yüklenici firmasının iflas edip, işi yarım bırakmasının ardından Biser İnşaat yeni ihaleyi almış ve 25 bin seyirci kapasiteli stadın yapım çalışmalarına başlamıştı. Çalışmalar devam ederken, eski taşeron firma çalışanlarının eski firmayı mahkemeye vermişlerdi.

Konuyla ilgili Yeni Malatyaspor Kulüp Asbaşkanı Aziz Yalçınkaya, şu açıklamayı yapmıştı:

“Stadyum inşaatında çalışan eski taşeron firma çalışanları, eski alacaklarından dolayı firmalarını mahkemeye vermiş. O taşeron firma çalışanları bu yeni şirketle de çalışıyormuş. Bu yeni firma eski durumlarından dolayı bu taşeron firma çalışanlarının görevine son vermiş. Konu ile alakalı sorumlu olan o eski firma. İşlerin durması gibi hiçbir durum yoktur. İşler aynen devam ediyor. Konunun muhatapları eski firmadır. Şuan ki yüklenici firmayla ilgili herhangi bir sıkıntı yoktur.”

“İŞİ DURDURDUK”

Telefonla haber merkezimize ulaşan işçiler, alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek, “Firma ödeme yapmıyor. Bizde bugün işi durdurduk. Çelik bölümünde şuanda çalışma yok” dediler.

İşçiler, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini iddia ederek, şunları söylediler: “Bize söz verildi ancak yerine getirilmedi. Şuanda 5-6 vinç çalışmıyor. Tozpembe bir durum varmış gibi gösteriliyor ancak öyle bir durum yok. İşçilerin 3-4 aylık alacakları var. Bizde işi durdurduk.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ahmet Emrah Idaçlı (7 yıl önce)
    Arkadaş doğrusu ne ise birisi çıksın açıklasın. İşçi var diyor işveren yok diyor. Buna bir açıklık getirilsin. Beraber tv demeç verilir. Basin toplantisi mi düzenlenir. Rezil oluyoruz diğer illere. Borç yoksa açıklama yapanlara bildirin hadlerini o zaman.
    0
    0
    Yanıtla
  • derebeyifk (7 yıl önce)
    malatyaya verilen değer ortada 10 yılda bir stad yapılmadı bu stadda şubata yetişmez kimse kendini kandırmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (7 yıl önce)
    Ne statmış be bu Malatyanin hangi yatırımı sorunsuz zamanında bitecek nasıl bi kader bu.
    0
    0
    Yanıtla