SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşçileri Destekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da 78 gün süren eylemlerini sürdürmek üzere memleketlerine dönen işçilerden Tekel Malatya çalışanı bir grup, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'nı ziyaret ederek eylemlerinin amacı ve kapsamına sokulmak istendikleri 4/C hakkında bilgi verip, destek istediler.

Oda başkanı Bahadır Altaş ve yöneticiler tarafından karşılan işçiler adına Ahmet Kurnaz ve Mehmet Emin Akbaş konuştular. Kurnaz ve Akbaş, amaçlarının sayıları on bini bulan Tekel işçilerinin bu gün için yaşadıkları sıkıntıları yerel olarak kamuoyu ile paylaşmak olduğunu belirterek bu mücadelenin bir ücret mücadelesi değil İş güvencesi mücadelesi olduğunu belirttiler. Temsilciler, 4/c uygulaması ile iş güvencelerinin yok edildiğini Tekel işçilerinin 4/c uygulaması ile geçici statüsüne alınmak istendiğini, kamuoyunda bu konudaki yanlış bilgilendirmeyi açıklığa kavuşturmak için Sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek kendilerine destek vermelerini istediklerini söylediler.

SMMMO Başkanı Altaş ise bir meslek örgütü olarak özelleştirme uygulamalarını başından beri takip ettiklerini, gelinen noktada özelleştirmenin amacı dışına çıkarak ülke kaynaklarının belirli kesimlere aktarılması olarak gerçekleştiğini, özellikle ekonomik ve stratejik önemi olan Telekom, Demir Çelik, Petrol Rafinerileri ve Tekel gibi kuruluşların özelleştirilmesinde daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Altaş, "Ayrıca, doğu ve güneydoğudaki Süt ve Hayvancılık faaliyeti yapan kamu iktisadi kuruluşlarının özelleştirilmesi ile bu bölgelerde yaşanan ekonomik sıkıntılar bunun en belirgin bir ifadesidir.Aynı şekilde Tekel özelleştirilmesi ile Tütün üreticilerinin yok edilmesi, ülke tarımında olumsuz etki yaratmıştır. Sigara zammı yapılmadan bir gece önce alınan kararla yurtdışından ithal edilen tütündeki fonun kaldırılması ile yabancı sigara kuruluşlarına önemli kaynak sağlandı."dedi ve bunun doğru bir uygulama olmadığını söyledi.

Altaş, "Hiç kimse Tekel işçilerini aldıkları ücretin yüksekliğinden dolayı suçlu göstermeye çalışmamalıdır. Yıllara çalışarak bu ülkeye katma değer sağlayan Tekel işçilerinin çalışmalarının karşılığına 4/c kapsamına alınmalarını hiçbir gerekçe haklı gösteremez. Biz biliyoruz ki devletin vergi gelirleri içinde Tekel’in katkısı büyüktür. Devletin vergi gelirinin devamlılığı için Tekel gibi kuruluşların yaşatılması düşüncesindeyiz. Bu nedenle Tekel işçilerinin onurlu ve örnek hak mücadelesinin destekliyoruz ve başlatılan hukuk sürecinden başarı ile çıkacaklarına inanıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız