SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşçilik Köylüden Olacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'ne Devlet-Çiftçi İşbirliği ile Yapılacak Sulama Projelerin Kriterlerinin Belirlenmesi Raporu ile Yeşilyurt ilçesinin Oluklu köyünde bulunan Konkasör Şantiyesi ile ilgili raporlar sunuldu.

Mayıs ayı çalışmalarını sürdüren Malatya İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında sürdürdüğü toplantısında Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan Yeşilyurt ilçesinin Oluklu köyünde bulunan Konkasör Şantiyesi ile ilgili raporda, "Bölgedeki mevcut yolun konkasör şantiyesinde çalışan ağır tonajlı araçlar tarafından tahrip edildiği, bu nedenle araç geçişleri sırasında meydana gelen tozların tarım alanlarına zarar verdiği görülmüştür. Şirket yetkilileri, bozulan yolların kendileri tarafından yapılacağını söylemiştir. Ancak mevcut yolun şirket tarafından yapılmaması durumunda yola verilen zarardan dolayı İl Özel İdaresi tarafından gerekli yasal işlemlerin yapılması uygun mütalaa edilir" dendi.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan 'Devlet-Çiftçi İşbirliği ile Yapılacak Sulama Projelerin Kriterlerinin Belirlenmesi' ise "Devlet-çiftçi işbirliği sulama projelerinin gerçekleşmesi için; merkez ilçeden yapılacak başvurular Valilik üzerinden ya da direk olarak İl Özel İdaresine yapılacak ve her iki başvuruda da projelerin çalışması gerçekleştirilecektir. İlçelerden yapılan başvurular kaymakamlıklar üzerinden gelecek ve bu talepler İl Özel İdaresince projelendirilecektir. Köylerde 50 dönüm, mezralarda 30 dönüm, köylerde 5 hane, mezralarda 3 haneye malzeme verilerek tesislerin yapımı sağlanmalıdır. Yapılacak projelerde PVC boru, çimento, demir ve bunlara ilaveten enerji hattı, pano ve motopomp yardımları yapılır ve işçilikleri köylü tarafından karşılanır" denildi.

İl Genel Meclisi'nde bazı öneri ve talepler ise komisyonlara havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız