SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşçiye Atılmış En Büyük Kazık"

0
Güncellendi - 2017-12-20 22:52:12
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, taşerona kadro verilmesinin KHK ile düzenlenmek istenmesine tepki gösterdi. Ağbaba, taşeron düzenlemesinin KHK ile yapılmasının, işçi, Meclis ve anayasayla alay etmek, kavga etmek anlamına geldiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde TBMM de düzenlediği basın toplantısında taşeron işçilere KHK ile kadro verilmek istenmesinin konunun  meclisten kaçırılması anlamına geldiğini belirtti.

Ağbaba, “Taşerona kadro KHK ile gelirse, işçiye verilen en önemli söz tutulacakken işçiye atılmış en büyük kazık olacaktır. 15 yıllık beklentiyi, 15 günlük bir tatile feda etmeyin. Tam çözüme gelmişken kadronun KHK ile çıkarılması, ahlak ve vicdani değildir.Bu tavır siyasi bir ahlaksızlıktır" dedi.

KHK İLE KADRO ALACAK KİŞİ SAYISI DA AZALACAK

1 milyon kişiyi, aileleriyle birlikte 5 milyon kişiyi çok yakından ilgilendiren taşeron konusunun KHK ile geçiştirilmeye çalışıldığını ve konunun hayati bir mesele olduğunu belirten Ağbaba,  "Biz yaptık oldu" denilerek, düzenleme yapılamayacağını 1 milyona yakın kişinin beklediğini, duyumlarına göre 250 bine yakın kişinin yararlanacağını, KHK ile bunun daha da geriye gitmesinden endişe ettiklerini dile getirdi.

TAŞERONA KADRO VERİLMESİNE TEK MİLLETVEKİLİ KARŞI ÇIKMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türk-İş, Hak-İş, DİSK'in, taşeron işçi derneklerinin çağrılıp, talepleri dinlenmeden meselenin çözülmeyeceğini belirterek “Tartışılmadan, görüşülmeden, hiç kimsenin haberi olmadan böyle önemli bir konunun, Türkiye'nin gündeminden çıkarılmaya çalışıldığını görüyoruz. Meclis çatısı altında, "Taşeron işçilere kadro verilmesine hayır" diyecek bir tek milletvekili yok.Peki bu mesele neden meclisten kaçırılmak isteniliyor? Bunun nedeni taşeron işçilere ayrımsız, şartsız kadro talep eden bizler varken, iktidarın kendi istediği az sayıda kişiye kadro verme çabasıdır. Bu kaçak güreştir" dedi.

OHAL TERÖRLE MÜCADELE İÇİN ÇIKTI, TAŞERON İÇİN DEĞİL

"İşine geldiği zaman, kedi yavrusu gibi işçiyi kapı önüne koyma riski olan bir düzenlemeye, CHP olarak evet diyemeyeceklerini" belirten Ağbaba, “OHAL, terörle mücadele için ilan edilmiştir. KHK yetkisi, taşeron gibi sorunda kullanılarak istismar edilemez, bu düzenleme anayasaya ayrı şekilde ortada bırakılamaz. Bu KHK ile ilgili mağdur kesimlerin başvuruları olursa, istenmeyen sonuçlar doğabilir, Anayasa Mahkemesinden dönebilir. Belki de tavşana kaç, tazıya tut denilerek işçilere büyük bir kumpas kurulmaktadır. İşçileri dinleyin, taşeron işçilerini dinleyin, onların tamam dediği teklif, Meclisten 1 saat içinde alkışlanarak geçsin. Hükümete çağrı yapıyoruz; işçilerin, sendikaların, milletvekillerinin evet dediği bir düzenlemeyi getirin, bu hafta sonu bir saatte Meclisten geçirelim. Ama işçilerin itiraz ettiği bir şeyi, Mecliste, kamuoyunda tartışmayalım derseniz iki elimiz yakanızdadır. Bu KHK ile gelirse, işçiye verilen en önemli söz tutulacakken işçiye atılmış en büyük kazık olacaktır. 15 yıllık beklentiyi, 15 günlük bir tatile feda etmeyin. Taşeronu KHK ile çıkarmak demek, işçiyle, Meclisle, anayasayla alay etmek, kavga etmek demektir. Tam çözüme gelmişken KHK ile çıkarılması, ahlaki, vicdani değildir, siyasi bir ahlaksızlıktır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız