SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşçiyi Havuza Döktüler!

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'daki eylemlerinin üçüncü gününde polisle Tekel işçileri arasında olaylar çıktı. Üzerlerine gaz sıkılan işçiler soğuk havaya bakmadan göle kaçtı. Gölde iken bile üzerilerine su sıkılması şaşkınlık yarattı. Polisin kullandığı biber gazı işçiler kadar onlara destek vermek için Abdi İpekçi Parkı’na gelen milletvekillerini de etkiledi.

Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yapan Tekel işçilerine polis sert müdahalede bulundu. Dağılmayan işçilere polis önce biber gazı sıktı. Daha sonra da park içindeki yapay göle kaçan işçilere su sıktı. Gölün içine girerek gazdan etkilenen gözlerini yıkamak isteyen işçilere burada da su sıkılması dikkati çekti. Müdahale yapılmaması amacıyla parktaki ses araçlarından sık sık İstiklal Marşı çalındı.

TÜRK- İŞ GENEL SEKRETERİ GÖZALTINDA

Türk-İş Genel Sekreteri ve Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel de gösteriler sırasında gözaltına alındı. İşçilerin yanında bulunan milletvekilleri müdahale sırasında alandan uzaklaştırılırken, bazı milletvekilleri de polisin attığı gaz bombasından etkilendi.
Fenalık geçiren işçiler için çok sayıda ambulans istenirken, müdahalede bulunan polislere tepki gösteren işçilerin bazılarının ağladığı görüldü.

5 BİN İŞÇİ TESLİM OLUYORUZ

Güvenlik güçleri, parktaki işçilere müdahale ettikten sonra çevreyi kordon altına aldı. Daha sonra aralarında Tekgıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç'ın da bulunduğu 15-20 civarındaki işçi, ellerini havaya kaldırarak, “teslim oluyoruz” diyerek polislere doğru yürüdü. Polis, durdurduğu işçilere gazla müdahale etti.

VEKİLLERE GAZ VE COP

Aralarında CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın bulunduğu milletvekilleri, eylem sırasında işçilerle kol kola girdi.

Soysal, işçilere herhangi bir zarar gelmesi halinde sonuna kadar alandan ayrılmayacaklarını söyledi.

Ancak polis gaz ve su ile müdahale etti. Vekillerin de bu müdahaleden etkilendiği görüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi milletvekilleri olarak polislere durumu anlatmaya çalışmalarına rağmen üzerlerine çamurlu su ve gaz sıkıldığını açıkladı.

Diğer vekiller Çetin Soysal'ın polislerden cop yediğini de dile getirdi.

Mecit Amaç, “Ne istiyorsunuz?” diyen bir emniyet müdürüne, “Beş bin TEKEL işçisiyiz, teslim oluyoruz” diye karşılık verdi. Daha sonra grup, polis tarafından gözaltına alındı.

Görevini yapan basın mensupları ile polis arasında da zaman zaman gerginlik yaşandı. Görüntü almaları engellenen basın mensupları, kendilerine müdahalede bulunan Çevik Kuvvet memurları ile tartıştı.

Biber gazından etkilenen bir milletvekilini, iki kişi koluna girerek alandan uzaklaştırdı.

Müdahale sırasında çevrede ambulans bulunmaması nedeniyle gazdan etkilenen ve fenalaşan çok sayıda işçi, uzun süre ambulans bekledi. Polis telsizinden yapılan anonsta, bölgeye çok sayıda ambulans gönderilmesi istendi.

Gözaltına alınanlar için bölgeye 8 belediye otobüsü gönderildi.

Tekgıda-İş Sendikasının anons aracı da polis tarafından alandan çekildi.

NEDEN EYLEM YAPIYORLAR

Özel şirketlere satılması kararlaştırılan Tekel fabrikalarındaki işçiler, kamu kuruluşlarına yerleştirilmeleri sırasında özlük haklarının kaybolmaması için aylardır mücadele ediyor.
Hükümet ile sendikalar arasındaki görüşmelerde bu sorun bir türlü işçilerin istedikleri doğrultuda çözülmedi.
Tekel işçileri, 4/C adı verilen düzenleme ile iş yerlerinin kapatılmak istendiğini savunuyor.
Talepleri yerine getirilmeyen işçiler 3 gündür Ankara'da eylem yapıyor
Yaklaşık 7 bin Tekel işçisinin eylemine, çeşitli illerden gelen Tekel işçileri destek veriyor. Eylemlerine devam eden işçilerden bir grup, polis barikatını aşarak Atatürk Bulvarı’na çıkakarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Eylemcilere polis zor kulanarak müdahale etti. Buna tepki gösteren park alanında bulunan bazı eylemciler, burada bulunan havuzdan geçerek bulvara çıktı. Bu sırada yaşanan arbede sonucu 18 kişi gözaltına alındı.

Arkadaşlarının zor kullanılarak gözaltına alınmasını engellemeye çalışan ve kimliği öğrenilemeyen bir göstereci de gözaltına alınmak istendi. Direnen göstericiye, bir çevik kuvvet polisi yanında amirleri olduğu halde yumruklarla saldırdı. Polis amirlerinin de zor kullandığı gözaltı sırasında göstericiyi polislerin elinden yine bir çevik kuvvet polisi kurtardı. Gösterici, diğer arkadaşları gibi gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bazı eylemciler ise suya girerek hükümetin Temel işçilerine karşı tutumunu protesto ettiler.

Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, “İşçilerin eş ve çocuklarının da yarından itibaren Türkiye genelinde Ak Parti il ve ilçe merkezlerine giderek çay içecekler. İşçilerin bu taleplerini dile getirecekler, çocuklarını okula göndermeyecekler. Türkiye’nin her yerinde hukukumuzu korumak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Eylemin üçüncü gününde çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de soğuk ve yağmur altında Abdi İpekçi Parkı’na gelerek eylemcilere destek verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız