SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İshal Uyarısı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:12:25
İshal Uyarısı...
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, “İshalde erken tedavinin özellikle bebeklerde ve çocuklarda hayat kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır” dedi.

İshal ile ilgili açıklamalar yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Şener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İshal, özellikle çocukluk yaş gruplarında beslenme yetersizliği ve aşırı su kaybına neden olarak maalesef ölümle sonuçlanabilmektedir. Ölüm, öncelikle vücuttan fazla miktarda su ve tuz kaybı sonucu meydana gelir.

Ayrıca ishal, yetersiz beslenen çocuklarda daha sık görülür ve daha ağır seyreder. İshalin kendiside beslenme bozukluğuna neden olur. Çünkü ishalde su ve tuzun kaybı yanında vücuttan besin maddeleri de kaybedilir. Başta ishal durdurucu ilaçlar olmak üzere hiç bir ilaç hekim tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Tedavinin ana amacı vücuttan kaybedilen sıvının yerine konmasıdır. Bu amaçla, sanılanın aksine ishalli çocuğa her zamankinden daha çok su ve sulu gıdalar verilmeli, çocuk emziriliyorsa emzirmeye devam edilmelidir.”

Doktor Şener, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Eğer sağlık personeli tarafından çocuğunuza, ağızdan şeker tuz paketi verilmiş ise tarif edildiği şekilde hazırlayıp veriniz. Eğer çocuğunuz verilen sıvıyı alamıyorsa, kanlı ishali ve kusması varsa mutlaka hastanede yatırılarak tedavi gerekeceğinden vakit kaybedilmeden hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.”

Şener, ağız yoluyla bulaşan mikroorganizmalar sonucu oluşan ishalin, önlenebilir bir hastalık olduğunu kaydetti.

Şener, alınan tedbirler ile ishalden korutulabileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bebeklere ilk altı ay sadece anne sütü verilmelidir. Çocuklar yaşına uygun yeterli ve dengeli beslenmelidir. Temiz içme suyu kullanılmalıdır. Meyve, sebzeler tüketilmeden önce iyice yıkanmalıdır. Eller, yemekten önce ve tuvaletten sonra mutlaka sabunla yıkanmalıdır.”

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak başta Aile hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızla halkımızın hizmetindeyiz.

İshalde erken tedavinin özellikle bebeklerde ve çocuklarda hayat kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız