SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da İshal Vakalarında Artış

0
Güncellendi - 2016-09-25 02:55:55
Malatya'da İshal Vakalarında Artış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da son günlerde hastanelerin acil servisler ishal, mide bulantısı, kusma, yüksek ateş vakaları ile dolup taşıyor. Hastalar arasında bebekten yaşlıya kadar tüm yaş gruplarının olması vatandaşlar arasında “ Salgın hastalık mı var?” endişesi yarattı.

Hastanelerin acil servislerine; Çöşnük’ten Yeşiltepe’ye, Bostanbaşı’ndan Çarmuzu- Kiltepe’ye kadar hemen hemen Malatya’nın tüm bölgelerinden ishal, kusma, mide bulantısı ve yüksek ateşten şikâyetçi hastalar akın ediyor.

Hasta ve hasta yakınları, hastalığın kaynağını içme suyu olarak gösterdiler. Vatandaşlar “İçme suyumuzda, son günlerde özellikle rengi ve tadı konusunda bir değişiklik var. Hastalıklar bundan kaynaklanıyor olabilir.” iddiasında bulundular.

Vakalardaki artışın içme suyundan kaynaklanmadığını vurgulayan bağımsız doktorlar, “ Öyle olsa bir gün saklarlar iki gün saklarlar, sonra Cemal Akın döneminde olduğu gibi bir yerde patlak verir. Vakalardaki artışlar, mevsimsel değişikler veya gıdadan olabilir. Bu tür vakalar 24 saat sürer ve sonra geçer. Konunun iyice araştırılması gerek. Fakat, hastaneler, devlet hastanesi de dahil özelleşti. Ayakta yapılması gereken tedavilere bile yatış yapılarak işlem sayısı artırılıyor. Devlet hastaneleri de aynı konumda." diye konuştular.

Halk Sağlığı İl Müdürü ve Sağlık Müdür Vekili Dr. Kemal Şener ise“ “Vakalarda artış olduğu doğrudur. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10’luk bir artış var. İl Müdürlüğü olarak şikâyetlerin yoğunlaştığı Salı gününden itibaren istisnasız bütün su depolarından günde birçok kez numuneler alıyoruz. Suların kalitesinde bir değişiklik yok. Renginde biraz değişiklik var. O da klorlanmadan kaynaklanıyor. Vakalar mevsimsel değişiklilere dayalı tüketilen hijyenik olmayan gıdalardan olabilir. Ama İl Müdürlüğü olarak olayı takip ediyoruz.” ifadeleriyle vakalarda yaşanan artışın içme suyundan kaynaklanmadığını özellikle belirtti.

malatyayorum44.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Vatandas (7 yıl önce)
    Agustos ayi icerisinde ozellikle fahri kayhan, zaviye, ozalper ve civarinda yogun sekilde ayni sikayetler vardi. Malatyanin yerel haber sitelerine haber yapmalari icin mailler attik sagolsun bizi kayle bile almadilar. Inanin bana bu sonda olnayacak. Is bilmez insanlarin elinde oldugu ve hatayi kapatmaya cabalamadan vazgecilmedikce bu is boyke devam eder. Belediye baskanlarimiza sesleniyorum sorumlularini bulun ve kamuoyu onunde neler yapildigini lutfen paylasin. Ben malatya da hazir su icmek istemiyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    5 gündür hastanelerdeyiz. Herkes ayni şikayetle geliyor acil servislere. Kusma bulanti ishal. Salgina sebep olanlardan hakkimi helal etmiyorum. Millet perişan..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Dikkat edin her yil kesintisiz her yil ishal kusma yasiyoruz güzelim malatyada.Bu iş ilac satabilmek icin ilac firmanlarin yaptigi belediyede calisan biri ile koordineli bir işmiş gibi geliyor bir malatyali olarak bana.Malatyanin suyuna bisey katiyorlar baska da bir halt degil.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (7 yıl önce)
    sağolsun belediyemiz herkesi ishal etti her zaman suyumuz temiz içebilirsiniz diyorlar ama hani temiz su bu ise
    0
    0
    Yanıtla