SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşhanına Girdiler, Kasaları Açtılar Ama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği binasına 100 metre mesafede, Mücelli Caddesi girişinde ve Yeşil Sinema bitişiğinde bulunan Mermer İşhanı da, “toplu hırsızlık” olayına sahne oldu. Malatya'da başka hırsızlık ve kapkaç olayları da meydana gelirken, polis 5 ayrı hırsızlık olayının failleri olduğu belirlenen 2 kişiyi de yakaladı.

İŞHANINDA TOPLU HIRSIZLIK..
Gece yarısından sonra işhanına giren hırsızların; Mustafa Canpolat ve Metin Yaman’a ait mühendislik bürosunun kapı kilidini girip, kasayı delerek açtıkları, ancak herhangi bir şey çalmadıkları belirtildi.

Hırsızların, daha sonra aynı işhanında Vahap Karaçay’ın başkanlığını yaptığı Yazıhan Sulama Birliği’nin bürosuna girdikleri, burada da kasayı delerek açtıkları, ancak bir şey çalmadıkları saptandı.

Aynı işhanında Muhasebeci Semra Erdoğan’a ait büroya da kapıyı kırarak giren hırsızların çelik kasayı delerek açtıkları, buradan bir şey çalmadıkları belirtilirken, işyeri çalışanlarından Selda Yıldız’ın çalışma odasındaki çekmeceden 120 YTL’nin çalındığı belirtildi.

Hırsızların, aynı işhanında Avukat Yasin Varol’a ait büroya da kapısını kırarak girdikleri, çelik kasasını delerek açtıkları, evrakları karıştırdıkları, ancak bir şey çalmadıkları bildirildi.

Polis, 4 işyerine girip, çelik kasalarını açan, 120 YTL para çalan hırsızların kimliklerini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

DİĞER HIRSIZLIK VE KAPKAÇ OLAYLARI..
Garanti Bankası Malatya Merkez Şubesi’nde çalışan Tugçe Has’ın çalışma masasındaki laptop bilgisayar, Has’ın yerinde olmadığı bir sırada çalındı.

Zafer Mahallesi 13. Sokakta bulunan Rehberlik ve Danışma Müdürlüğü’ne, müdür odası penceresinden giren hırsızların, 1 bilgisayar, monitör, 4 hoparlör, klavye ve öğretmenlerden Ali Askar Dinç’e ait ceketi çaldıkları bildirildi.

Battalgazi Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde park halinde olan Hüseyin Hüseyinoğlu’na ait 44 AK 724 plakalı aracın kapısını zorla açan hırsız ya da hırsızlar, araçta bulunan 250 kilo üzüm pestilini çaldılar.

Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesi’nde Hüseyin Hanay’a ait eve penceresinden giren hırsızın 10 adet çeyrek altın, 4 çift küpe, 1.650 YTL para ile banka cüzdanını çaldığı öğrenildi.

Yeşiltepe Fatih Mahallesi Namık Kemal Caddesi’nde Fethullah Göneç’e ait eve yatak odası penceresinden giren hırsızın, evde bulunan 1 adet kuru sıkı tabancayı çaldıkları öğrenildi.

Akpınar Meydanı yakınındaki Oral Sokakta saat 21.30 sıralarında yürümekte olan Emine Pektaş’ın elindeki poşet, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından kapkaç suretiyle çalındı. Poşette 2.600 YTL para, anahtarlar ve kişisel evraklar bulunduğu, polisin soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.

İnönü Caddesi Sümer Lisesi karşısında Metin Katırcı’ya ait büfenin dış daraba kilitlerini ve kapı camını kırarak giren ve 59 sigarayı çaldıktan sonra kaçan Fatih T., İlhan A. ile M.Y. ve Ü.M.adlı şahıslar polis tarafından yakalandılar. 4 zanlı adliyece serbest bırakıldı.

İsmetiye Mahallesi Çevre Yolu Dilek Otobüs durağı arkasında Ömer Kör’e ait işporta tezgahının demir kepenk kilidini kıran hırsızlar toplam 174 bay-bayan kol saati, 18 radyo, 45 paket sigara, 1 tütün tabakası ile 35 YTL bozuk parayı çaldılar. Olay gece meydana geldi.

5 HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI, 2 ZANLI YAKALANDI..
Öte yandan, Malatya'da 5 ayrı hırsızlık olayı aydınlatılarak, olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, alınan bir ihbar üzerine, evlere girerek çaldığı eşyaları evinde saklayan M.N.I. adlı şahsın Fırat Mahallesi Mehmetçik Caddesi'ndeki evinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet burma bilezik, 22 adet çeyrek altın, 4 adet yarım altın, 2 adet ata lira, 1 adet altın künye, 1 adet altın zincir, 950 YTL, 450 Euro, 1 adet fotoğraf makinesi, 3 adet kullanılmamış kemer, 3 adet camları kırık saat, 1 adet üzerinde çok taş bulunan altın yüzük, 3 adet söz yüzüğü, 1 adet üzerinde fil resmi olan yüzük, 1 adet iki yapraklı bayan yüzüğü, 1 adet Mercedes kabartmalı altın yüzük, 1 adet 22 ayar dış kaplaması, 1 adet eski madeni para ve 211 adet CD ele geçirildi.

Evde elde edilen malzemelerin 5 ayrı evden çalındığının saptandığı ve sahiplerine teslim edildiği kaydedildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan M.N.I. ve Ö.T. adlı şahıslar hakkındaki soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

M.N.I.'nın olayda kullandığı tespit edilen başka bir kişiye ait 34 ZKB 42 plakalı araç ise muhafaza altına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız