SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşhanında Korkutan Yangın

A- A+ PAYLAŞ

Vakıf işhanındaki konfeksiyon işyerinde çıkan yangın korkuturken, itfaiye görevlileri ve polis, bir yandan yangınla, diğer yandan seyirlik için gelen vatandaşlarla mücadele ettiler. Öte yandan bir evde tüpgaz patlaması sonucu çıkan yangında da bir kadın hafif yaralandı. Hasançelebi'de Atmacanın neden olduğu yangında 15 dönüm alandaki otlar yandı.

İŞHANINDA..
Yeni Camii yanındaki Vakıf İşhanı'nın 2. katındaki Yakup Özpolat'a konfeksiyon işyerinde saat 17,00 civarında meydana geldi. Bitişik işyerinde kaynak yapılması nedeniyle çıkan kıvılcımların elbiseleri tutuşturduğu ve yangın çıktığı bildirildi.

Bu arada, İtfaiye Müdürü Hanifi Acar da yangın çalışmasında, biran önce söndürülmesi için koordinatörlük yaparken, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı ve Yardımcısı Hasan Erkoç, yangın mahalline gelip bilgi aldılar.

Öte yandan, itfaiye ekipleri ve polisler, bir yandan yangının kısa sürede söndürülmesi için, diğer yandan da olay yerine seyirlik için toplanan kalabalığı uzaklaştırmaya çalıştılar. Bir vatandaşın, omuzuna çocuğunu alıp yangına bakması ve bir yandan da cep telefonu ile yangını kaydetmesi dikkat çekti.

TÜPGAZ PATLAMASI..
Diğer yandan, bir evde gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada, 1 kişinin hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Özalper Mahallesi 2. caddede bulunan 2 katlı ahşap bir evde meydana geldi. Gaz sıkışması sonucu mutfakta bulunan tüpgazın büyük bir gürültüyle patlaması sonucu 2 katlı evin camları kırıldı. Patlama sırasında ev hanımı Ayşe Malay ise hafif şekilde yaralandı. Facianın eşiğinden dönülen patlamada yüzünde ve ellerinde yanıklar oluşan Ayşe Malay, 112 Acil Servis ambulansıyla Beydağı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlama sırasında Ayşe Malay dışında başka kimsenin evde bulunmaması, muhtemel yaralı sayısını azalttı.

Öte yandan, Orduzu Çarşıbaşı Mahallesi 2. Sokakta C.T. adlı şahsa ait evin mutfağındaki tüpgazın 21.30 sıralarında patlaması sonucu çıkan yangına itfaiye müdahale etti ve söndürdü.

ATMACANIN YOLAÇTIĞI YANGIN..
Hekimhan ilçesi Hasançelebi Kasabası Karagüney mevkiinde de, Atmaca’nın neden olduğu yangında 15 dönüm alandaki otlar yandı. Belirtilen mevkiideki elektrik trafosuna giren Atmaca’nın, sigortaları attırdığı ve yanarak yere düştüğü ve yerdeki otları tutuşturarak yangına yolaçtığı bildirildi. 15 dönüm kayalık ve meşelik alandaki otlar yanarken, yangına Hasançelebi İtfaiyesi müdahale etti. Bu arada meydana gelen elektrik arızası da TEDAŞ ekipleri tarafından giderildi.

Akçadağ ilçesi Ören Kasabası Hisardere Mahallesi Şekeroba mevkiinde de, 20 dönümlük alanda çıkan yangın otların yanmasına yolaçtı. Yapılan araştırmada, köy merasında meydana gelen yangının, araziye atılmış olan cam şişe dibinin mercek etkisiyle, güneş ışınlarının kuru otları tutuşturması sonucu başladığı belirlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız