SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İşi Bana Bırakmasınlar!..''

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) olağanüstü genel kurula, genel kurul delegeleri veya TFF yönetim kurulunun davet etmesi gerektiğini söyledi.

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ'dan karayoluyla Malatya'ya giden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Kömürhan Köprüsü'nde Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekili Münir Erkal, Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP yöneticileri, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile diğer yetkililer tarafından karşılandı. Milletvekilleri Ali Osman Başkurt ve Fuat Ölmeztoprak'la birlikte gelen Bakan, burada kısa bir süre dinlendi ve basın mensuplarının şike ve teşvik iddialarıyla ilgili sorularını cevapladı.

"Bu işi bana bırakmasınlar" diyen Şahin, makul bir süre daha bekleyeceğini belirterek "Eğer kendileri bu işi çözemezlerse ben yasanın bana verdiği yetkiyi kullanacağım ve Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurula davet edeceğim" ifadelerini kullandı.

Futbolda kirlilikle mücadele edecek kurumsal yapının özerk Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yönetimi ve ilgili kurumları olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Konu ile ilgili söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Ben de düşüncelerimi kamuoyu ile paylaştım. Artık söz yalama oldu, icraat zamanıdır. Sporda özellikle futbolda kirlilikle mücadele edecek kurumsal yapı özerk TFF ve yönetimidir. Eğer mücadelede yasal sorun varsa bunu hükümete ya da spordan sorumlu bakanlığa bildirirler, gerekli yasal düzenleme yapılır."

Şahin, nitekim gelen talep üzerine Futbol Federasyonu Yasası'nda 2 kez değişiklik yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ana kadar Futbol Federasyonu, kirlilikle mücadele, şike ve şaibe iddialarıyla ilgili yapacakları çalışmada yasal engelle karşılaştıkları ve bu engelin kaldırılmasına dair bakanlığıma bir başvuruda bulunmadı. Nitekim İtalya'da geçtiğimiz aylarda yapılan şike iddiaları üzerine soruşturma açılmış ve TFF de bu konuda İtalya'ya incelemede bulunmak üzere bir komisyon göndermiştir. Ben de kendilerinden İtalya'da olup da bizde olmayan spor mevzuatı açısından birşey varsa onu bize bildirmelerini istemiştim. Hemen parlamentoyu harekete geçirerek, bunun yerini doldururuz demiştim. Aylar geçti, Futbol Fedasyonu'ndan bana böyle bir talep ulaşmadı. Demek ki, futbolda kirlilikle, şike ve teşvikle mücadelede bir engel yok diye düşünüyorum. Her türlü işlem yapılabilir"

TFF'nin şike ve teşvik iddiaları karşısında eleştirilen bir yönetim haline geldiğini, TFF genel kurul delegelerinin konuya el koyması gerektiğini belirten Şahin, "Şu an Futbol Fedarasyonu eleştiriliyor. Futbol Federasyonu da bu iddilar karşısında eleştirilen yönetim haline geldi. Futbol Federasyonu genel kurul delegelerinin konuya el koymaları gerekir. Bu alanı kirlilikten kurtaracak başkaları değildir. Siyasileri bu işin içine sokmasınlar. 'Hükümet ve siyasiler, bu işe el koysun, arada bir devlet bu işe el koysun' deniliyor.

Bu 'Siyasiler, Türkiye'yi yönetemiyor, askerler yönetime el koysun' demekten farksızdır. Fubol Federasyonu özerktir, kulüplerin yüzde 70 oranında temsil edildiği bir yapıya sahiptir. Futbol alanının gerçek aktörleri, sorunlarını kendileri demokratik yolla çözebilecek olgunlukta olduklarını göstermeli ve göstermenin tam zamanıdır. Böyle bir girişime sahne olma günleridir." dedi.

Futbol Federasyonu genel kurul delegelerini göreve çağıran Bakan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Futbol Fedarasyonu'nun olağanüstü genel kurula çağırılması ile ilgili yasanın bana verdiği bir yetki var, bu yetkiyi şu ana kadar kullanmadım, arzu ediyorum ki Futbol Federasyonu'nu genel kurul delegeleri olağanüstü toplantıya davet etsin. Futbol Federasyonu yönetim kurulu davet etsin. İşi bana bırakmasınlar. Bütün bu konularla ilgilili gerekli kararı vermelerini sağlamak için bekliyorum. Makul bir süre daha bekleyeceğim, eğer kendileri bu işi çözemezlerse ben yasanın bana verdiği yetkiyi kullanacağım ve Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurula davet edeceğim. Bu konularla ilgili gerekli kararı vermelerini temin edeceğiz"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız