SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İşi Bırakanlar Daha Fazla'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKK) Başkanı Ali Evren, imalata yönelik işetmelerde çalışanlara SSK primi indirimi getirilmesi gerektiğini belirtti.

2006 yılını esnaflar açısından değerlendiren ESKK Başkanı Ali Evren, geçen yıl işyeri açmak için başvuranla, işi bırakanlar arasında 161 fark olduğunu belirterek, esnaflığı bırakan sayısının daha fazla olduğunu söyledi.

5084 sayılı yasa gereği 1 ile 10 kişi arasında çalıştıran imalatlara yönelik SSK indirimi olduğunu, şimdi bunun uygulanmadığını, tekrar uygulanmasını istediklerini vurgulayan Evren, "Mesela, şuanda esnaf çalışanı için 260 YTL SSK primi isteniyor. İmalata yönelik prim indirimi olursa 110 YTL ödenecek. Dolayısıyla imalata yönelik iş sahipleri daha fazla çırak ve kalfa çalıştıracak" dedi.
Prim yüksekliği nedeniyle imalata yönelik işyerlerinde çırak ve kalfa sıkıntısı çekildiğini belirten Ali Evren, "Geçen yıl bin 250 esnafımız 5 ile 25 bin YTL arasında kredi kullandı. Esnaflarımız geçen yıl 3 milyon 613 bin YTL kredi kullandı" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız