SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İşi Kolaylaştırır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:53:29
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Namık Şahin ve Yönetim Kurulu, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Havva Eksilmez’i ziyaret etti. 
 
Ziyarette konuşan MÜSİAD Başkanı Namık Şahin, "MÜSİAD olarak aylık toplantı yapıyoruz ve bu toplantıda aldığımız kararları ilgililere iletiyoruz. Erzurum’da yapmış olduğumuz bir toplantıda Gümrük Bakanımız Hayati Yazıcı’da katılmıştı. Bakanımıza özellikle Malatya ile ilgili olarak bölge müdürlüğünün yerini gördükten sonra, bölge müdürlüğünün yerinin taşınması noktasında ve özellikle organize sanayi bölgesinde bir yer tahsisinin yapılmasında, konteynır ve TIR parkının oraya taşınmasında ricada bulunduk. Bakanımız bize vermiş olduğu cevapta bu konuyu değerlendireceklerini, ‘fakat sizler eğer organize sanayi bölgesinde yer tahsis ederseniz, bu konuda destek’ vereceklerini ifade etmişlerdi. Temennimiz Gümrük Müdürlüğü'nün ihracatçılarımızın yoğun olduğu 1. ve 2. organize sanayi bölgelerinde yer tahsisinin yapılması ve bu tahsis edilen yerin yakınlarında TIR ve konteynır parkı alanının da tahsis edilmesi ihracatçımızın işinin kolaylaştırmasını sağlar" ifadelerini kullandı.
 
Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Havva Eksilmez de, "Malatya kayısısı çok önemli bir ihracat kalemidir. 350 milyon dolara ulaşmış bir rakam var. Malatya gümrükçülükte yenide değil 1983 yılından beri konuşlanmış bir bölge müdürlüğü vardır. Fakat Malatya Gümrük Müdürlüğü'nden yapılan ihracata baktığımız zaman 350 milyon doların içerisinde çok azdır. Buradaki yerel kapasitenin arttırılması gerektiği konusunda benimde tavsiyelerim ve yönlendirmelerim olacak. Bu kapasiteyi kullanmaması için Malatya'nın hiçbir sebebi yoktur. Türkiye’de gümrükçülük artık lojistik merkezlerine doğru örgütlenmeye başlandı. Malatya'nın da bu açıdan öncü bir il olacağına inanıyoruz. Bizler her şekilde hizmet veririz. Tabi önceliğimiz bölge müdürlüğümüzün yer ihtiyacı olarak görmüyorum, Malatya'nın yerel kapasitesinin gümrükçülük olarak, gümrük anlamında yerel payını alması başka model illerde olduğu gibi geç kalınmış bir karar diye değerlendiriyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız