SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'IŞİD Dört Bir Yanda Cirit Atıyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:26:09
'IŞİD Dört Bir Yanda Cirit Atıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi, Suriyeli mülteci ve sığınmacıların sorunlarının araştırılması için bir komisyon kurdu.

İkisi Genel Başkan Yardımcısı 6 milletvekilinden oluşan komisyon,  pazartesi günü çalışmalarına başlayacak. Türkiye'de özellikle CHP'li belediyelerin bulunduğu 4 ilde şehir merkezlerinde göçmen masaları kurulacak. CHP'li yetkililer, gerektiğinde Yunanistan gibi bazı ülkelere de ziyaret düzenlenebileceğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nde "CHP, Suriyeli Mültecilerin ve Sığınmacıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu" ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

‘BÜYÜK SÖZ SÖYLEMEKLE BÜYÜK DEVLET OLUNMUYOR'

Suriyeli göçmenlerin durumu ve dış politikası konusunda kısa bir konuşma yapan Özgür Özel, "Son günlerde bütün dünyayı sarsan ve kıyılarımıza vuran cansız çocuk bedenlerinden sonra uzun süredir CHP'nin bu konuda yaptığı çalışmaların somutlaştığı bir komisyon ve yerel yönetimler birimimizin organizasyonunda bir çalışmamız var. Büyük devlet büyük söz söylemekle olunmuyor. Büyük devlet büyük sorunlara akılcı vicdanlı çağdaş çözümler üretmekle oluyor” dedi. Komisyon hakkında bilgi veren Özel, " Sayın Kılıçdaroğlu'nun görevlendirilmesiyle CHP olarak konuyla ilgili bir komisyon oluşturuldu. Komisyon Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İzmir Millletvekili Özcan Purçu’dan oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba ise göçmenlerle ilgili CHP olarak son birkaç aydır çalıştıklarını, özellikle CHP'li belediyelerle ilgili çalışmaları bulunduğunu aktardı. Ağbaba, şöyle devam etti: "Bu meselenin çözümüyle ilgili belediyenin yapacağı şeyler var ama önce Türkiye'nin yapacağı şeyler var. Birinci olarak Türkiye derhal dış politikasını değiştirmelidir. Ortadoğu'daki akan kandan Suriyeli göçmenlerin Türkiye'ye gelmesinden en önemli sorumluluk maalesef Türkiye'nin izlemiş olduğu politikadan kaynaklanmaktadır. Yetkililerin, Cumhurbaşkanının sarayda ağlamak dışında başka sorumlulukları olduğunu buradan hatırlatmak istiyoruz. Biliyorsunuz Aylan, Kobani'den kaçıp gelmişti. Kobani'deki bugünkü gelinen noktada bin yılın en barbar örgütü IŞİD'in katkısı büyüktür. Geçtiğimiz haftalarda açıkladığımız raporlarla birlikte IŞİD'in büyümesinde Türkiye'nin çok önemli rolü olduğunu görmekteyiz. Derhal Suriye politikası değiştirilmesi, IŞİD ile aramıza mesafe konulmalı ve IŞİD'e karşı gereken her türlü  önlem alınmalıdır. Bir iki küçük soruşturmanın dışında IŞİD ile ilgili soruşturma yoktur. Türkiye’nin dört bir yanında  IŞİD militanı olduğu bilinen, Suriye'de savaştığı bilinen kişilerin cirit attığını biliyoruz. Kobani'den IŞİD yüzünden kaçıp küçük bedeni Bodrum'a vuran Aylan'ın sorumluluğunda herkesin payı vardır ama bugünkü politikaları belirleyen hükümetin çok daha fazla payı vardır."

Belirlenen dört ilde göçmen masaları kuracaklarını aktaran Veli Ağbaba, bu sayının ileride artabileceğini belirtti. Ardından bir soru üzerine de komisyonun Yunanistan ve Macaristan gibi ülkelere ziyaretler düzenleyebileceğini, gerekmesi halinde başka ülkelere de gidilebileceğini kaydetti.

"KARDEŞ BELEDİYE PROJEMİZ DEVAM EDİYOR.."

Bu arada Hekimhan , kardeş belediyesi Beşiktaş’ın katkılarıyla modern bir yaşam kompleksine kavuşuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Kardeş belediye projemiz başarılı ve güzel şekilde devam ediyor” dedi.

Hekimhan ve Beşiktaş Belediyesinin kardeşliği ilçeye bir yaşam kompleksi kazandırıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın başlattığı “Kardeş Belediyeler” projesi kapsamında Beşiktaş Belediyesi tarafından Hekimhan’da yaptırılacak yaşam kompleksinin temeli 6 Eylül Pazar günü  atılacak.CHP, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın da katılacağı temel atma töreni saat 11.00 de gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Kardeş belediyeler projesi ile doğudan batıya kardeşlik köprüsü kuruyoruz. Büyük belediyelerin imkanlarını küçük belediyelere kullandırmaya çalışıyoruz. Kardeş Belediyecilik projemiz sosyal, kültürel ve toplumsal anlamda bir kardeşlik projesidir.”dedi. 

Kardeş belediyeler projesi kapsamında Hekimhan'a Çankaya, Ataşehir , Konak ve Beşiktaş Belediyeleri tarafından destek verildiğini kaydeden Ağbaba,” Hekimhan Belediyemiz, Sosyal Demokrat Belediyeciliğin güzel örneklerini kardeş belediyelerinin destekleriyle hayata geçiriyor.Çankaya ve Ataşehir Belediyelerimiz araç destekleri sunarken, Konak Belediyemiz bir ilki gerçekleştirerek Hekimhan’da Kadın Dinlenme Evi’nin açılmasına katkı sundu. Şimdi de Türkiye’nin en başarılı belediyelerinden biri olan Beşiktaş Belediyemiz ve onun çalışkan başkanı Murat Hazinedar’ın katkılarıyla Hekimhan’da yaşam kompleksinin  temelini atacağız. Hekimhan ve Arguvan’ı,  Malatya’nın en yaşanabilir ilçeleri yapmak için  aralıksız çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ise “Hekimhan için büyük bir proje ve yatırım olan Kardeş Belediyemiz Beşiktaş Belediyesi ile ortak yapacağımız Beşiktaş Yaşam Kompleksi’nin Temel Atma Törenini 06.09.2015 Pazar günü gerçekleştireceğiz. İnşallah Yaşam Kompleksi projemizi en hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz.Gerçekleştireceğimiz bu projemiz ile ilçemizin hem ticari hem de sosyal yönden hareketlilik kazanacağını düşünüyoruz.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız