SON DAKİKA
SON DEPREMLER

IŞİD İddianamesi Kabul Edildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:48:55
IŞİD İddianamesi Kabul Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Nisan ayında sınırdan Suriye’ye geçmek isterken yakalanan 15 İŞİD’li için Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. 

4 Nisan 2015 tarihinde Kilis’in Elbeyli ilçesi üzerinden sınırdan geçerek Suriye’deki İŞİD terör örgütüne katılmak isteyen 15 şahıs jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Aralarında çocuklarında bulunduğu 15 şüpheliden 11’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış 4’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haklarında silahlı terör örgütüne üye olma ve örgüte bilerek yardım etme suçlarından dava açılan 15 şüpheli için Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. Kilis Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede IŞİD’in kuruluş amacı ve şu anki mevcut durumu hakkında detaylı bilgiler yer alıyor. İddianamede örgüte iki kez katılan B.B. isimli şüphelinin ikamet yeri olan Malatya’dan eşi ile 5 çocuğunu ayrıca komşuları ve çocukları olmak üzere toplam 15 kişi ile birlikte toplu bir şekilde İŞİD terör örgütüne katılmak için yola çıktıkları belirtiliyor.

Tüm şüphelilerin Malatya’da toplandıktan sonra gece 2 araçla Gaziantep’e doğru yola çıktıkları belirtilen iddianamede gece 03.00’de Gaziantep’de olan şüphelilerin daha sonra buradan başka bir ismin öncülüğünde Kilis’e geçtikleri ifade ediliyor. 

Kilis’in Elbeyli ilçesine giden ara yolları kullanarak sırına doğru ilerlemeye çalışan şüphelilerin kendilerini bekleyen başka bir kişi ile buluşmaları sırasında jandarma tarafından yakalandıklarının belirtildiği iddianamede şüpheliler üzerinde yapılan aramalarda birçok belge doküman ve hard disklerin ele geçirildiği kaydediliyor.

Şüpheliler B.B., M.B., Ö.F.B., E.B., N.D., T.D., G.D., M.D., M.M.K., S.B. ve M.E.Ö.’nün evlerinde yapılan aramalarda İŞİD Terör Örgütüne ait çok sayıda bilgi belge ve döküman çıkması ayrıca S.B.’nin de evinde 2 adet av tüfeğinin ele geçirilmesinin şüphelilerin örgüte yönelik bağlantılarının kuvvetli olduğuna yönelik kanaati güçlendirdiği belirtilen iddianamede ,ayrıca dikkat çeken bir ayrıntı göze çarpıyor.

Yakalanan şüphelilerden B.B. isimli şahsın çantasında İŞİD Terör Örgütü’nün kafa kesme eylemlerinde kullandığı bıçaklara benzerlik gösteren 29 adet bıçak ele geçirildiği yer alıyor. İddianamede ayrıca şüphelilerden S.B. ile M.E.Ö. verdikleri ifadelerinde Suriye’de bulunan İŞİD terör örgütüne katılmak için yola çıktıkları ifade ediliyor. Diğer şüphelilerin ise üzerlerine atılı suçları kabul etmediğinin dile getirildiği iddianamede savcı tüm sanıkların yasa ve sevk maddeleri gereğince ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

İddianamenin kabulü ile birlikte yargılanan 15 sanık ilk kez 22 Aralık’ta Kilis Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız