SON DAKİKA
SON DEPREMLER

IŞİD Mahmur'a Saldırdı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:20:26
IŞİD Mahmur'a Saldırdı...
A- A+ PAYLAŞ

Irak ordusu ve peşmerge güçleri, Musul'u Irak Şam İslam Devleti örgütünden geri almak için taaruza geçti. Havadan ve karadan süren operasyonlarda onlarca kişi öldü. IŞİD, Erbil yakınlarındaki Mahmur mülteci kampına kadar dayandı.

IŞİD güçleri, Erbil'e 70 kilometre uzaklıktaki Mahmur kentine ulaştı. 11 bin kişinin yaşadığı Mahmur mülteci kampı boşaltılmaya başlandı.

Erbil'e 70 kilometre uzaklıktaki Güver nahiyesinin IŞİD'in eline geçmesinin ardından silahlı gruplarla Peşmergeler arasında Mahmur çevresinde kısa süren bir çatışma yaşandı.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de halkı sakin olmaya çağırdı. Halktan korkuya kapılmamasını isteyen Barzani, peşmergenin Sincar'da ilerleyerek, Cela ve Mahmur'da IŞİD teröristlerini bozguna uğrattığını iddia etti.

IŞİD'İ PÜSKÜRTME OPERASYONU 

Bağdat ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin, IŞİD'i Musul'dan püskürtmek için yürüttüğü operasyon da sürüyor.

Irak hükümeti, hava bombardımanında 60, kara operasyonlarındaysa 50 kişinin öldüğünü duyurdu.

IŞİD'den kaçan 50 bin Ezidi ise, Sincar yakınlarındaki dağlık bölgede saklanıyor. Açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olan Ezidiler yardım bekliyor.

Operasyonlar, IŞİD'in Suriye sınırında Kürt kontrolündeki Sincar ve Zumar kasabalarını ele geçirmesinin ardından başlatılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız