SON DAKİKA
SON DEPREMLER

IŞİD Türkiye Sınırına Yine Bayrak Astı !

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:18
IŞİD Türkiye Sınırına Yine Bayrak Astı !
A- A+ PAYLAŞ

Akçakale'nin karşısında bulunan Suriye'nin Telabyad ilçesindeki bayrak, 15 Haziran'da indirilmişti.

Türkiye'nin Suriye sınırında yine Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bayrağı dalgalanıyor.

Bayrak, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Telabyad İlçesi'ne asıldı.

İlçedeki kontrolü elinde bulunduran terör örgütü militanları, bayrağı, Türkiye sınırına yakın bir bölgeye astı.

IŞİD militanları, bayrağı 15 Haziran'da indirmişti. Dün akşam saatlerinde tekrar asılan bayrak, Akçakale'den net bir şekilde görülüyor. 

MİLİTANLAR ÇÖLE KAÇTI

Öte yandan, Irak ordusu ile IŞİD militanları arasındaki çatışmalar sürüyor.

Selahaddin Eyaleti Meclis Başkanı Ahmet Kerim, Irak ordusunun Tikrit’e girmesinin ardından bölgede bulunan IŞİD militanlarının birçoğunun çöle kaçtığını duyurdu. Kerim ayrıca, bölgedeki aşiret üyeleriyle ordu birliklerinin uyum içinde hareket ettiğini kaydetti.

Selahaddin eyaletinden polis kaynakları da, Avca bölgesinin IŞİD’in elinden alındığını bildirirken, aynı kaynaklar, Tikrit’in güneyinde yol kenarına önceden konulmuş bombaların patlaması sonucu asker ve polis olmak üzere 2 kişinin öldüğünü ve 8 askerin yaralandığını ifade etti.

ÜST DÜZEY IŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ 

Bu arada, Iraklı El-Sümeriye kanalına konuşan Diyala eyaletinden bir emniyet kaynağı, üst düzey bir IŞİD militanının Süleyman Bik kasabasından Huli’ye giderken öldürüldüğünü duyurdu. İstihbarat bilgileriyle gerçekleştiği belirtilen operasyonda, IŞİD militanının içinde bulunduğu araca Irak ordusu tarafından pusu kurulduğu ifade edildi.

Bakuba kentinin 35 km doğusundaki Mansuriye köyünün teröristlerden tamamen temizlendiğini belirten bir diğer emniyet kaynağı ise, operasyonda 5 IŞİD üyesinin öldüğünü açıkladı.

RUSYA ASKERİ DANIŞMAN GÖNDERDİ 

Irak eksenli gelişmelere, Rusya'dan da bir haber eklendi.

ABD’li Bloomberg kanalı, Irak’a gönderilen Rus savaş uçaklarını kullanacak pilotları eğitmek üzere Rusya’nın askeri danışmanlarını Bağdat’a gönderdiğini duyurdu. Rusya 5 adet Sukhoi 25 tipi savaş uçağını Irak ordusuna teslim etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız