SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"IŞİD'e Eleman Gönderiliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:54:01
A- A+ PAYLAŞ

Hafta sonunda Hekimhan ile bağlı mahallelerinde (belde ve köylerde) ziyaretlerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Irak ve Suriye'de insanlık dışı eylemlere imza atan IŞİD'e, Malatya'dan, Adıyaman'dan da eleman gönderildiğini öne sürdü.

Ağbaba, "Türkiye maalesef IŞİD'e rehin olmuş, teslim olmuş bir ülke. Malatya'dan, Adıyaman'dan, Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'dan, İstanbul'dan eleman gönderiliyor mu, gönderiliyor. Bu imkanı sağlayan AKP hükümetidir. Amerikalı gazeteciyi kesen o kör bıçağı gönderen AKP'dir. Oradaki Türkmen insanların canına kıyan, onları yok eden, sırf Kürt olduğu için insanların kafasını kopartan, Alevi çocuğu bağırta bağırta ikiye bölen ciğerini çıkarıp yiyen, oradaki ezidilerin kızlarının cariye pazarında satılmasını sağlayanı destekleyen bizim hükümetimiz, AKP'dir.

Bunu herkes bilsin, bu inkar edilemeyecek kadar net, çıplak gerçektir. Amerika söylüyor, biz gözlerimizle görüyoruz. Yüzlerce TIR silah gönderen, yemesini, içmesini, silahını, topunu gönderen bizim hükümetimiz ve AKP'dir. Oradaki kullanılan mermiler MKE'nindir."dedi.

Ağbaba, Hekimhan’da beraberinde Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Eski İl Başkanı Hüseyin Baştürk, İl Başkan Yardımcısı İbrahim Çakır, İl Yöneticisi Coşkun Kurt, Hekimhan İlçe yöneticileriyle birlikte Hekimhan merkez, Hasançelebi, Yeşil, Karapınar, Akmağara, Başkınık, Köylüköyü, Güvenç, Basak ve Boğazgören'i ziyaret etti.Ziyaretlerde yaptığı konuşmada “Malatya için çalışmaya devam edeceğim” diyen Ağbaba “ Malatya’ya yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklar Türkiye kamuoyunda gündeme geliyorsa, sizin oy verdiğiniz CHP Milletvekili sayesindedir. Malatya’nın Mecliste sesi çıkıyorsa , hükümet adım atmak ihtiyacı duyuyorsa bu bizim sayemizdedir. Oy versin vermesin herkesin milletvekili olmaya devam edeceğim.Malatya’ya yatırım gelmesi için, bütçeden yeteri kadar pay ayrılması için,benzer illerdeki gibi hizmetlerin yapılması için gece gündüz çalışacağımın bilinmesini istiyorum.”dedi.

TOPLUMU SİNDİRDİLER

Demokrasinin çok seslilik,özgür basın, özgür birey anlamına geldiğini belirten CHP Milletvekili Ağbaba, Türkiye’de özgür basının susturulduğunu ifade etti.Basının işadamları tarafından satın alındığını, AKP medyası haline geldiklerini,tek sesli hareket ettiğini belirten Ağbaba “Sistemli bir şekilde toplumu dönüştürmeye çalışıyorlar.” Dedi.Toplumun tüm kesimlerinin gerçekleri söylemekten çekinir hale geldiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Konuşan sendika, rektör, baro, aydın yok. İktidar elbette  eleştirilebilir. Eleştirdikleri için kimse bundan dolayı korkmamalı.Ama bizim dışımızda konuşan kesim yok.” ifadelerini kullandı.

ÇİVİSİ ÇIKMIŞ BİR EĞİTİM SİSTEMİ

Ağbaba konuşmasının devamında ; “Türkiye’de kendilerine benzer bir toplum yaratmaya çalıştılar. 4+4+4 eğitim  sistemine TBMM’de tek karşı çıkan CHP oldu.Bugün karşılaştığımızı sorunlar ortada. 7 bin okul müdürü görevden alındı.Malatya’da AKP yanlısı sendikaya üye olmayan müdürler görevden alındı. Kendi gibi düşünmeyen müdürleri görevden aldılar. AİHM ‘zorunlu din dersleri koyamazsınız’ diyor, onlar zorla İmam Hatip’e gönderiyor.Herkesi İmam Hatip’li yapmaya çalışıyorlar. Malatya merkezindeki öğrenciyi 70-80 km uzaklıktaki okula gönderiyorlar.Çivisi çıkmış bir eğitim sistemiyle karşı karşıyayız.”dedi.

CHP MÜCADELEYE DEVAM EDECEK

“Ortadoğu’da yaşananlar ortaçağda bile yaşanmamıştır.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “ Kafa kesen, 12 yaşındaki çocuğun ciğerini söküp yiyen,küçük çocukları cariye diye satan bir örgütle karşı karşıyayız.  Bu örgüte para gönderen, silah gönderen AKP Hükümetidir. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden minibüslerle insanlar IŞİD’e gönderiliyor. Buna göz yuman AKP. Ezidi kadınları köle pazarlarında satılmasını sağlayan bizim hükümetimiz. Yüzlerce tır silah gönderen AKP’dir.Bu tartışmaya yer bırakmayacak kadar gerçektir. 49 Konsolosluk görevlisi 101 gün sonra serbest bırakıldı.Bir ülke düşünün yatak odasına girilmiş ama sesi çıkmıyor.AKP’nin her türlü kışkırtmasına rağmen ülkemizde bir mezhep çatışması yok. Bu da Alevi ve Sünni yurttaşlarımızın sağduyusundan kaynaklı. Türkiye bölgedeki diğer ülkeler gibi değilse, bunu Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Cumhuriyet değerlerinin yıkılmaması için başta biz CHP’liler mücadele edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLAR: Coşkun KURT

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız