SON DAKİKA
SON DEPREMLER

IŞİD'e Karadan Havadan Operasyon

0
Güncellendi - 2016-05-28 11:02:12
IŞİD'e Karadan Havadan Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ABD liderliğindeki koalisyon güçleri Suriye tarafında IŞİD terör örgütüne karadan ve havadan yaptığı taarruzlarla ağır darbe vurdu. Karadan Fırtına obüsleri ve Sakarya havanları, havadan da koalisyon uçaklarının düzenlediği taarruzlarda 104 IŞİD’linin öldüğü tespit edildi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Suriye’den Kilis’in Elbeyli ilçesi ile sınırdaki Yüksektepe ile Şehit Yalçın Nane Hudut Karakollarına dün akşam saatlerinde toplam 6 Katyuşa roketatar mermisinin düşmesi üzerine, sınırda konuşlu Türk topçu birliği misliyle karşılık vermeye başladı.

Önceki akşam saat 18.00 sıralarında TSK’ya ait hedef tespit sistemleriyle tespit edilmiş hedeflere 233 Fırtına topu, 40 adet “Sakarya” tipi çok namlulu roketatar ve 4 Tank ile atış yapıldı. Türk tarafının bildirdiği koordinatlara da koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 11 ayrı harekat gerçekleştirdi.

Yapılan atışlar ve hava harekatı sonrasında insansız hava araçları ile yapılan tespitlerde 104 IŞİD terör örgütü mensubunun öldürüldüğü belirlendi. Ayrıca IŞİD’e ait bir top, bir havan ve dört adet Katyuşa mevzisi ile IŞİD’in karargah olarak kullandığı yedi binanın imha edildiği görüldü.

Kaynak:Hürriyet

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız