SON DAKİKA
SON DEPREMLER

IŞİD'in Hedefinde Malatya da Var!

0
Güncellendi - 2016-06-30 15:15:36
IŞİD'in Hedefinde Malatya da Var!
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da 100 kişinin hayatını kaybettiği gar saldırısına ilişkin hazırlanan iddianamede, IŞİD’in havalimanlarını da kendisine hedef olarak seçtiğine ilişkin belgelere yer verildi. Örgütün başta Kayseri ve Malatya Havalimanlarına ilişkin bilgi ve belge topladığı belirlendi. Türkiye’nin sınır kontrollerini sıkılaştırılması üzerine örgütün “savaş ilanı” kararı aldığı ve bu kapsamda saldırılacak askeri ve sivil birimler konusunda çalışmalar yaptığı iddianamede yer aldı.

MALATYA'DA HEDEFLER ARASINDA

Belgelerden IŞİD’in, askeri rütbeleri incelediği re anlaşıldı. Belgeler arasında Türk Silahlı Kuvvetlerinde bulunan rütbeler, forslar ve flamalar, askeri birliklerin terimleri, birliklerin kaçar kişiden kurulabileceği yönündeki bilgiler ele geçirildi. Yunus Durmaz’ın bilgisayarından ele geçirilen belgelerde, havalimanlarının da hedefte olduğu anlaşıldı. ‘Hava yolu.docx’ isimli belge içinde, Kayseri’de bulunan havalimanına ait bilgiler, havalimanına seferi bulunan hava yolu şirketlerinin isimleri, havalimanında bulunan emniyet birimlerinin isimleri bulundu. “Ağın ve Diğer İlçeler.docx” isimli Word belgesi içinde, Malatya Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü, Emniyet[1621].docx isimli Word belgesi içinde ise Gap Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne ilişkin bilgiler ele geçirildi.

SİYANÜRLÜ SU PLANI

İddianamede yer verilen “Yapılacaklar.docx” isimli belgeden, IŞİD’in kilosu bin 500 liraya siyanür bulduğu, siyanürü şırınga ile küçük su şişelerine içine basıp YPG’ye yardım adı altında gönderme planı yaptığı tespit edildi. Belgede, “Siyanür bulundu. Kilosu 1500 ile 3000 arası. 20 bin dolar gönderilirse bu ihtiyaçları karşılar. Küçük suların içine şırınga ile basılıp yardım adı altında YPG’ye gönderilmesi” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr/isid-turkiyeye-savas-ilan-etti-40124111

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MALATYALI (7 yıl önce)
    BU işİT TÜRKİYEDEN YİNE KAÇ TIR !!! İNSANİ YARDIM !!!!! İSTEDİ DE VERMEDİLER ? ONUN İÇİN Mİ SALDIRIYORLAR ACABA ? ? ?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bizim Suriye nin rejimini değiştirmek gibi bir işimiz olamaz. Karışırsan karıştırırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • samet (7 yıl önce)
    Yani ne diyosun
    0
    0
    Yanıtla
  • Halim usta (7 yıl önce)
    Chp girmeyin karismayin dedi suriyeye suriyeden beter olduk
    0
    0
    Yanıtla